Svet 1

19.05.2024.

13:50

Srušio se avion kod granice sa Slovenijom

U padu jedrilice u opštini Bistrica u austrijskoj Koruškoj poginuo je 56-godišnji pilot. Uzrok nesreće trenutno nije poznat.

Izvor: Dnevnik.hr

Srušio se avion kod granice sa Slovenijom
Profimedia

Podeli:

Prema za sada poznatim informacijama, muškarac je u ranim popodnevnim satima poleteo sa aerodroma u Klagenfurtu i preko Karavanki ušao u slovenački vazdušni prostor.

U povratku, iz nepoznatih razloga, avion se srušio u predelu severnog podnožja planine Vajnež odmah iza granice, piše 24ur.

Austrijski kontrolori dobili su hitan poziv iz aviona oko 16.40 časova. Nakon nekoliko neuspešnih pokušaja da se kontaktira pilot, pokrenuta je potraga u kojoj su učestvovali policijski i spasilački helikopter. Oko 20 časova u dolini Rute u podnožju Vajneža pronađena je olupina aviona.

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putine, ponižen si

Tri ruska sistema zemlja-vazduh koja je trebalo da štite Krim uništena su za svega nekoliko minuta u baražu projektila američke proizvodnje.

7:52

17.6.2024.

18 h

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

13 h

Podeli: