Srbija

Nedelja, 27.11.2016.

09:54

Konačno u Srbiji: U centru Vrnjačke Banje niče...

Nekoliko hotela koji su bili u državnom vlasništvu, a poslednjih godina potpuno zapušteni, dobili su nove vlasnike.

Izvor: Tanjug

Konačno u Srbiji: U centru Vrnjačke Banje niče...
Foto: Thinkstock

Predsednik opštine Boban Đurović rekao je da je privlačenju investitora doprinela konstantna promocija ovog turističkog mesta, ali i maksimalna posvećenost lokalne samouprave svima koji bi da ulažu u Banju.

Poslednjih par meseci, Vrnjačka Banja je postala pravo gradilište, jer se čak četiri hotela u potpunosti renoviraju.

Najveće gradilište je na nekadašnjem hotelu "Slavija", koji ima plan da postane "resort", a renoviraju se i "Park" u centru Banje, kao i "Slatina" u blizini parka "Jezero".

"Poslednjih par meseci se renoviraju četiri hotela, a plan je da svi budu završeni 2017. godine. Mnogi od njih su sa visokim kategorijama, a to je upravo onaj sadržaj koji je bio potreban Vrnjačkoj Banji zbog zimske sezone. Svi turisti danas traže velnes i spa centre, ali i zatvorene bazene", rekao je Đurović.

Prema njegovim rečima, pregovori su doveli do toga da će se u centru Vrnjačke Banje, na veoma atraktivnoj lokaciji, sagraditi i terma, koja će po svojim karakteristikama biti veoma atraktivna i privlačna turistima.

"Očekujemo da će radovi krenuti u 2017. godini, i biti završeni prema planiranoj dinamici. Tako ćemo dobiti sadržaj za turiste, koji u Srbiji ne postoji, i zbog čega je preko 300.000 turista iz Srbije primorano da ide u slovenačke banje, jer mi to nemamo", kaže predsednik opštine Vrnjačka Banja.

Najpoznatija srpska banja ide ka jednom cilju, a to je da se ostvari milion noćenja godišnje. Direktan prihod od turizma u budžet bio bi jedan milion, a indirektan tri do četiri miliona evra.

Izgradnja Nacionalnog vaterpolo centra trebala bi da utiče na povećan broj gostiju u Vrnjačkoj Banji.

Država je Vrnjačkoj Banji dala bazene koji su korišćeni u Kombank areni na Evropskom prvenstvu u vaterpolu, čija je vrednost 1,25 miliona evra.

Opština Vrnjačka Banja u dve faze, uložiće 344 miliona dinara, i otvoriti oko 70 radnih mesta u ovim objektima, a u planu je i izgradnja akva parka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

5 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: