Politika 12

19.05.2024.

17:48

Vučić u prepunom Spensu: Ovaj tim je kao Real Madrid u odnosu na druge; Hoću da se borite za ljude FOTO/VIDEO

Izborna lista "Aleksandar Vučić - Novi Sad sutra" održava predizborni skup u Spensu sa početkom u 13 časova.

Izvor: B92.net

Vučić u prepunom Spensu: Ovaj tim je kao Real Madrid u odnosu na druge; Hoću da se borite za ljude FOTO/VIDEO
Antonio Ahel/ATAImages

Podeli:

Sat vremena pre početka mitinga, hala Spens je bila ispunjena do poslednjeg mesta, preneli su mediji. 

Završeno

13:58

Vučić: Ponosan sam na ono što smo uradili; Tražim od vas ubedljivu pobedu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozdravljen je aplauzom, a na početku obraćanja rekao je da misli da su izbori 2. juna od ogromnog značaja. 

"Ponosan sam na sve ono što smo uradili, što smo pokazali da i kada nismo po svim pitanjima saglasni možemo da radimo zajedno kada su u pitanju interesi naše zemlje", rekao je. 

Pozdravio je koalicione partnere i naglasio da partije više nisu bitne, već je važna samo odbrana interesa Srbije. 

"Spremamo se da budemo domaćini Ekspa 2027. To je pitanje hoemo li imati najbolju brzu saobraćajnicu, hoćemo li izgraditi i Beograd-Zrenjanin auto-put, hoćemo da uradimo i od Niša preko Prokuplj pun profil auto-puta. Pre samo 10 godina 482 evra je bila prosečna plata u Novom Sadu, a sada je preko 900 evra. Za to je potrebno da uložimo ogroman trud i rad i radimo us adejstvu sa lokalnim samoupravama", kazao je Vučić.

"U Novi Sad u prethodnih 10 godina doveli smo 10 fabrika i naučno istraživačkih centara. Mi ćemo snjvaki izborni rezultat da prihvatimo, ali se setite ima li ijedne fabrike u Novom Sadu koju nisu uništili ili koju su doveli. Sve su uništili. Samo ako oni pobede ponovo će da nam katanče fabrike a to ne smemo da im dozvolimo. Nemoj da vas varaju. Oni su podeljeni, nisu sposobni da pokažu bilo kakav plan i program. Onis u ovde demonstrirali protiv novih mosotva. To je njihov plan i program. Pa mi hoćemo mostove, hoćemo još tri mosta u Novom Sadu. Šta god krenemo da radimo oni kažu e ne damo im da to grade", rekao je predsednik Srbije.

"Ovaj tim je kao Real Madrid u odnosu na sve druge koji se takmiče i ponosan sam na vas dragi prijatelji. Ranije je bila izreka svi igraju fudbal a na karaju Nemci pobede. Sad ćemo mi da preuzmemo ulogu Real Madrida i da ih pobeđujemo na svakom mestu. I tako svake godine neko misli da je vreme da izbaci Real Madrid, a narod hoće da pobedi oni koji brinu o njima. Hoću da se borite za njude, hoću da im rešavate probleme, čak i kad ot ne možete", poručio je Vučić.

"U svim opštinama tražim pobedu od vas jer to je najbolji pokazatelj da će ti ljudi da imaju dobru budućnost. Za pobedu da se trudeite, da se borite i da ih pobedimo najubedljivije", rekao je Vučić.

"U petak se vraćam iu Njujorka, i već ću posle toga da budem sa našom braćom Bošnjacima da razgovaramo i da gradimo zajedničku budućnost. A do tada - nikoga se ne plašimo jer slobodarska Srbija nema čega da se plaši. Neka živi Srbije, Novi Sad - do konačne pobede", poručio je Vučić.

13:44

Ljajić: Ubeđen sam da će pobeda biti velika

Predsednik Socijaldemokratske partije Rasim Ljajić rekao je da ovakvu energiju odavno nije osetio i zamoli da takvu energiju zadrže do 2. juna jer tog dana se odlučuje idemo li dalje napred ili odlazimo u neizvesnost.

"Ubeđen sam da će pobeda biti velika. Treba nam da ostvarimo čistu pobedu na ovim izborima. Pozitivna kampanja znači da mora da bude još intenzivnija i da nam donese pobedu. Idemo na izbore pod njihovim ulovima, i za to će ova pobeda biti još slađa i biće izražena u velikim procentima razlike. Treba nam pobeda da smanjimo tenzije u zemlji, ali da imamo više puteva, koje je u prethodnom periodu obezbedio Aleksandar Vučić. Jesu ovi izbori važni, ali je život običnog čoveka najvažniji. A to može da obezbedi Vučić, vlada sa premijerom Vučevićem. Želim da pomogne predsedniku Vučiću da Srbija bude bolja, međunarodno uvažena", rekao je Ljajić.

"Najsrećniji sam kad mogu nekome da pomognemo. Potrebna je jaka i stabilna Srbija, mir i normalnost u zemlji koju obezbeđujemo pobedom na izborima. Nemoj da vas zavaravjau da je sve rešeno. Najteži su izbori oni koje unapred smatramo da su najlakši. Zato je potrebno puno energije i rada. Pokažimo ljudima šta mogu da očakuju u narednom periodu", kazao je Ljajić. 

13:44

Vučević: Jedino merilo uspeha je sve ono što smo uradili i koliko smo problema rešili

"Prethodnih dana i nedelja deo javnosti se bavio time koja stranka izlazi, a ko bojkotuje izbore, a onda negde preda listu, negde predaju listu koja ne ispunjava uslove. Da im malo olakšamo, naša lista predvođenja predsednikom Republike izlazi na izbore u svim gradovima i opštinama i siguran sam da će doneti pobedu. Pobeda nije najvažnija, ta pobeda u svakom gradu i opštini je samo početak i uvodni deo onog što nas čeka narednih godina. Jedino merilo uspeha i sistem vrednosti koji priznajemo je šta smo uradili, koliko smo problema rešili, to mora da bude ideja vodilja za sve liste u svakom gradu koja nosi ime "Aleksandar Vučić - Srbija sutra". U Novom Sadu su možda još jasnije stvari ili bolje prikazane", rekao je Vučević. 

13:36

Dačić: Samo jaka Srbija može da se odupre svim pritiscima i neprijateljima

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da samo jaka Srbija može da se odupre svim pritiscima.

"Samo jasnu poruku da pošaljem, svima je jasno, još 1999. godine, sećate se da smo svi nosili nacrtanu metu kao simbol agresije na našu zemlju i ubistava nedužnih. Ta meta i dalje stoji, Srbija je meta. Srbija i njen narod. Naša je obaveza da branimo interese našeg naroda, da branimo KiM i pravo Srba i u celom regionu. Nikad tuđe nismo tražili, ali ne damo svoju Srbiju. Oni koji su predložili Rezoluciju o Srebrenici su počinioci genocida. Od Nemačke, Turske pa na dalje... Kada je Srbija ugrožena svi moramo da budemo zajedno, rame uz rame. Samo jaka Srbija može da se odupre svim pritiscima i neprijateljima. Zato smo u koaliciji i nastupamo zajedno. Pozivam sve članove Socijalističke partije, simpatizere, sve one koji su glasali za nas u prošlosti da izađu na izbore i glasaju za našu zajedničku listu "Aleksandar Vučić - Srbija sutra". To će biti pobeda Srbije, pobeda srpskog naroda. Partija ima mnogo, Srbija je samo jedna! Živela Srbija" poručio je Dačić.

13:30

Vulin: Ovo su izbori koje Srbija ne sme da izgubi

Potpredsednik Vlade Srbije i potpredsednik Pokreta Socijalista Aleksandar Vulin poželeo je sreću u budućoj pobedi.

"Ovo su izbori koje Srbija ne sme da izgubi, da nikad ne priznamo lažnu državu Kosovo, da ostanemo neutralni, ovo su izbori za našu čvrstu odluku i pravo da ne uvedemo sankcije Rusiji, da ostanemoslobodni", rekao je Vulin i nastavio: 

"Poštovani gospodine predsedniče, predsedniče svih Srbe, idete u Njujork gde vas čekaju moćni neprijatelji. Kad vam budu pretili, kad vam budu govorili kroz zube kao da vam savetuju i brinu za vas, kad vam budu pretili ....setite se ove sale i ovih ljudi. Kada vam bude najteže, kad vam misli budu pune mržnje onih koji bi vas i Srbiju da ne vide, ispunite misli ovim i budite uvereni u pobedu kao što smo i mi uvereni u vas."

13:20

Turkulov: To što sam na listi je privilegija i patriotski čin

Prva na listi "Aleksandar Vučić Novi Sad sutra" infektolog porf Vesna Turkulov izjavila je da je za nju to što je na listi privilegija i patriotski čin.

"Vidimo da se Novi Sad ubrzano razvija, imamo nove puteve, mostove, saobraćajnice, naučno tehnološki park", kazala je ona.

Ona je rekla da su medicinski radnici heroji Srbije i da ona želi da sve svoje znanje i iskustvo upotrebi kako bi pomogla svojoj zemlji. 

13:08

Izvedena himna "Bože pravde"

Nakon toga, izvedena je himna "Bože pravde". 

13:07

Stigao Vučić, pozdravljen skandiranjem i aplauzom

Na samom početku okupljeni su gromoglasnim aplauzom i skandiranje pozdravili predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji prisustvuje skupu.

12:47

Skup izborne liste "Aleksandar Vučić - Novi Sad sutra"

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: