Svet 1

19.05.2024.

14:04

Ilon Mask pokrenuo novi biznis

Američki milijarder Ilon Mask i indonežanski ministar zdravlja Budi Gunadi Sadikin pokrenuli su danas na Baliju internet usluge Starlink kompanije SpejsEks za indonežanski nacionalni zdravstveni sektor.

Izvor: Tanjug

Ilon Mask pokrenuo novi biznis
Shutterstock/Naresh777

Podeli:

Cilj projekta je da se poboljša pristup internetu za žitelje udaljenih delova Indonezije u kojoj živi više od 270 miliona stanovnika u tri različite vremenske zone.

"Veoma sam uzbuđen što možemo da uspostavimo povezanost sa udaljenim mestima. Kada imate pristup internetu možete da naučite bilo šta", rekao je Mask, prenosi Rojters.

Indonežanski ministar komunikacija Budi Ari Setiadi, koji je takođe prisustvovao pokretanju Starlinka na Baliju, rekao je da je Starlink sada dostupan komercijalno i potvrdio da je indonežanska vlada usredsređena da najpre obezbedi ineternet usluge u nerazvijenim regionima.

Predviđeno je da se Mask u ponedeljak sastane sa predsednikom Indonezije Jokom Vidodom i da se obrati učesnicima Svetskog foruma o vodama koji se održava u toj ostrvskoj državi.

Kompanija Starlink, koja poseduje 60-ak odsto od ukupno oko 7.500 satelita koji kruže oko Zemlje, dominira u sferi satelitskog interneta, a Indonezija je treća zemlja u jugoistočnoj Aziji u kojoj će funkcionisati Starlink.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

21 h

Podeli: