Automobili

Nedelja, 10.11.2013.

10:55

Nirburgring ne prašta greške

Jedna od najčuvenijih trkačkih staza na svetu među ljubiteljima automobilizma poznata je i kao "zeleni pakao". I dok je za prvu reč ovog nadimka zaslužna prelepa priroda koja okružuje pistu, za zlokobniji deo imena "kriva" je sama staza.

Izvor: B92

Default images

Svake godine tokom takozvanih turističkih dana, kada je Nirburgring otvoren za vozače amatere, neiskustvo, preterana samouverenost i adrenalinska zavisnost uzrok su brojnih udesa na stazi. Uglavnom su u pitanju lakše nesreće izazvane gubitkom kontrole nad automobilom, koje se završavaju izletanjem sa staze i češanjem o zaštitnu ogradu.

Serija takvih udesa, koji su se na Nirburgringu dogodili tokom 2013. godine, sakupljena je na najnovijoj video kompilaciji:



Ovi snimci možda nisu dovoljno spektakularni, ali mogu da posluže kao opomena neiskusnim vozačima koji u želji da istraže krajnje mogućnosti svojih automobila, često prekorače granicu do koje se greške u vožnji praštaju.

Da udesi na Nirburgringu mogu da budu zastrašujući, pokazuju i snimak prevrtanja Honde CR-V iz 2012.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

1 d

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: