Utorak, 27.06.2023.

08:23

Otkriveno: Ovo je crvena linija preko koje Srbija neće preći

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da je kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju jedini politički cilj da sprovede egzodus srpskog naroda.

Izvor: Beta, Novosti

Otkriveno: Ovo je crvena linija preko koje Srbija neće preći
Tannjug/AP Photo/Dejan Simicevic)

Prema njegovim rečima, to je crvena linija preko koje država Srbija nikad neće preći.

"Koliko god da je teška situacija, činićemo sve da zaštitimo svoj narod (na Kosovu i Metohiji)", rekao je Vučević za Večernje novosti.

On je rekao da je bezbednosna situacija u zemlji "vrlo složena zbog situacije na Kosovu i Metohiji".

"Kurti radi ono što mu Zapad kaže, jer takozvano nezavisno Kosovo je čedo tog istog Zapada", rekao je Vučević, koji je i predsednik Srpske napredne stranke.

On je rekao da Srbija "nastavlja politiku prijateljstva i sa Istokom i sa Zapadom, i ne hrli ni sa kim u sukobe", niti uvodi sankcije Rusiji, niti prodaje municiju stranama u sukobu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

20 h

Podeli: