Svet 0

18.05.2024.

16:42

Atentatoru na Fica određen pritvor: Evo kolika kazna mu preti

Slovački sud presudio je danas da Juraj Cintula, optužen za atentat na slovačkog premijera Roberta Fica, bude zadržan u pritvoru, izjavila je portparolka suda.

Izvor: Tanjug

Atentatoru na Fica određen pritvor: Evo kolika kazna mu preti
Tanjug/AP Photo/Tomas Benedikovic

Podeli:

Tužilac je želeo da Cintula bude iza rešetaka zbog straha da će pobeći i da će nastaviti kriminalnu delatnost, preneo je portal domov.sme.sk.

Cintula, koji je pucao u slovačkog premijera u sredu, optužen je za pokušaj ubistva sa predumišljajem sa motivom osvete. 

Preti mu kazna od 25 godina do doživotnog zatvora. 

On tvrdi da nije hteo da ubije premijera.

Dok je sudija odlučivao da li će se atentaor naći iza rešetaka, Robert Fico se borio za život u bolnici u Banskoj Bistrici. 

Fica su pogodila četiri od pet hitaca.

"Desilo se nekoliko čuda, ne mogu da nađem reči da se zahvalim lekarima na činjenici da se približavamo pozitivnoj prognozi", rekao je danas ministar odbrane Robert Kalinjak, dodajući da Fico još nije pobedio.

Ministarka zdravlja Zuzana Dolinkova je izjavila da je zdravstveno stanje Roberta Fica stabilizovano, ali i dalje ozbiljno. 

Prema njenim rečima, to je ocenio lekarski konzilijum na prepodnevnom sastanku.

"Jučerašnja operacija, koja je trajala dva sata, doprinela je pozitivnoj prognozi zdravlja premijera", rekla je Dolinkova.

Juraj Cintula, 71-godišnji pisac, pucao je u sredu pet puta u Roberta Fica, posle čega ga je policija odmah privela, a slovački premijer odmah je prebačen u bolnicu u Banskoj Bistrici.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

21 h

Podeli: