Sreda, 14.09.2022.

07:54

Moskva priznala poraz? FOTO

Kremlj je priznao svoj poraz u Harkovskoj oblasti i to je prvi put da je Moskva priznala poraz od početka rata, navodi Institut za proučavanje rata u SAD-u.

Izvor: B92

Moskva priznala poraz? FOTO
Tanjug/AP Photo/Kostiantyn Liberov

"Ruski zvaničnici i medijski propagandisti trenutno raspravljaju o razlozima poraza Rusije u Harkovskoj oblasti", napisao je Institut za proučavanje rata u svom najnovijem ažuriranju.

Prvobitno je rusko Ministarstvo odbrane objasnilo ruski poraz u Harkovskoj oblasti kao "gest dobre volje" povlačenja ili odluku da se kao prioritet stavi "oslobađanje" Donbasa posle poraza oko Kijeva.

Međutim, Institut piše da je ovaj put ovaj lažni narativ naišao na značajne kritike na internetu.

Institut za proučavanje rata takođe piše da "izvori iz Kremlja sada rade na oslobađanju Putina svake odgovornosti za poraz" i pokušavaju da svale krivicu na "loše obaveštene vojne savetnike u Putinovom krugu".

Pročitajte još:

"Ostavljam predsedniku da odluči..."; Prepoznali su "novi elan", pa najavili: "Narednih dana..."

Problemi za Kremlj, "glavobolja" za Putina: Krvari u Ukrajini, u dvorištu mu bukti novi rat, a sada i Erdogan

"Putin će Ukrajini spremiti paklenu zimu"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

21 h

Podeli: