Petak, 03.09.2021.

15:41

"Đukanović se neće pojaviti" VIDEO

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović pozvao je građane na mir, toleranciju i suzdržanost uoči ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija.

Izvor: B92, RTCG

EPA/Boris Pejovic

On je kazao da je njegov lični stav da se 5. septembra na Cetinju predsednik Milo Đukanović neće pojaviti.

Smatra, ipak, da bi bilo dobro da Đukanović dođe u Prestonicu, jer bi, kako dodaje, skup bio bezbedniji.

Abazović, je na konferenciji za medije, kazao da je siguran da ogromna većina građana Crne Gore nije na strani nijednog ekstremizma i da želi put ka stvaranju građanskog i prosperitetnog društva.

Abazović je kazao sa smo svi na neki način braća i sestre te da treba da učinimo sve da ovu državu zaštitimo.

“Lista “Crno na bijelo” podržava sve apele naših EU partnera da se izbegne svaki vid radikalitacije, govora mržnje i poziva na ekstemizam i da se afirmišu EU vrednosti dijaloga, zajedništa, toleranije i napretka”, kazao je Abazović.

On je poručio da će posle 5. septembra, doći 6. septembar, i 7. te da je cilj da svaki dan bude bolji od prethodnog.

On je naveo da protest za 5. septembar na Cetinju nije prijavljen, te da bi on da je na mestu predsednika Mila Đukanovića skup prijavio.

“Da je zaista posvećen interesima Crne Gore trebalo je da prijavi skup i kaže da stoji iza svega što će se tamo desiti”, naveo je Abazović i dodao kako je njegov lični stav da se Đukanović neće pojaviti 5. septembra na Cetinju.

On smatra da je dobro ako predsednik države ipak bude na Cetinju u nedelju, jer će to, kako je dodao, umanjiti mogućnost bilo kog incidenta.

Abazović je kazao i da vlast ne može da zabrani skup koji nije prijavljen.

"Ovo nije spontano okupljanje jer imamo pozive sa najvećih adresa na okupljanje", naveo je Abazović.

U Crnoj Gori nema ničega neuobičajenog, kaže Abazović, i dodaje da imamo polarizovanu retoriku koju produkuju, kako je kazao neki političari, mediji ili intelektualci.

“Mislim da su sve službe uradile sve što je do njih, mi moramo da garantujemo ustavna prav svih građana”, kazao je Abazović.

Mislim i da su vlada i drugi organi uradili sve što je u njihovoj nadležnosti da se to i ostvari

“Da li će nodgovorni pojedinci ili grupe, da li će se nešto pojaviti u međuvremenu, to je nešto što ne može da se isključi, ali cilj je da podstaknemo građane na suzdržanost da se nešto pojavi u međuvremenu”, naveo je Abazović i dodao da bi svi bili neodgovroni kada bi rekli da ne postoji zabrinutost u ovom trenutku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

20 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

22 h

Podeli: