Izvor: TU Magazine

Jedan grad u Japanu toliko se zasitio turista da su izgradili ogromnu ogradu koja zaklanja pogled na atrakciju zbog koje dolaze u velikom broju.

U pitanju je čuvena planina Fudži, vulkan, najpoznatiji motiv sa razglednica iz Japana koji se nalazi na oko 100 kilometara severno od prestonice Tokija.

Ograda duga 20 metara i visoka 2.5 metra prekrivena je crnom gustom mrežom, što nije baš najpogodnija pozadina za selfije zbog kojih posetioci dolaze. Meštanima je dosta turista koji blokiraju ulice i zaustavljaju saobraćaj kako bi dobili savršenu fotografiju.

Da li će ipak biti dozvoljeno fotogarfisanje?

Postoje druga mesta na kojim turisti mogu pronaći svoje mesto za fotografisanje. Prefektura Yamanashi, najpopularnija od četiri rute za uspon na planinu Fudži visoku 3.776 metara, uvela je sistem rezervacija uoči ovogodišnje sezone penjanja. Ovakav korak za cilj ima smanjenje gužvi, otpada i bezbednosnih rizika po turiste.

Prema novom planu, samo do 4.000 turista dnevno će moći da uđe na stazu uz naknadu za planinarenje od oko 18 evra. Sezona penjanja počinje 1. jula i traje do 10. septembra.

Planina Fudži je proglašena mestom svetske kulturne baštine Uneska 2013. godine, a nekada je bila mesto hodočašća. Danas je popularna među planinarima koji se penju na vrh kako bi posmatrali izlazak sunca.

Podeli: