Utorak, 07.10.2003.

12:42

Svilanović: Napori da se privuku investicije

Izvor: FoNet

Default images

Ministar inostranih poslova Srbije i Crne Gore Goran Svilanović izjavio je u utorak da je druga Međunarodna konferencija o slobodnoj trgovini u Jugoistočnoj Evrope, koja se održava u Beogradu, deo napora koje zemlje ulažu kako bi ovaj region učinile razvijenijim i atraktivnijim za strane investicije koje su mu neophodne. “I kada zemlje potpišu sporazum o slobodnoj trgovini, proces nije završen, već slede iskušenja njegove implementacije”, rekao je Svilanović na konferenciji Međunarodnog poslovnog foruma.

Zamenik koordinatora Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope Džon Ridl izjavio je da samo region kao celina može biti atraktivan za strane investicije. Ridl je rekao da je veoma zadovoljan što su vlade zemalja opredeljene da ubrazaju proces stvaranja zone slobodne trgovine. On je pozvao vlade zemalja regiona da iskoriste radne grupe Pakta i da ubrzaju procese u stvaranju zone slobodne trgovine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: