Nova vest
Borilački sportovi 1

10.5.2024.

20:31

Srbija dobila novog sportistu u Parizu!

Rvački reprezentativac Srbije Georgij Tibilov izborio je normu za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu na završnom turniru Svetskih kvalifikacija u Istanbulu.

Izvor: Tanjug

Privatna arhiva

U prvom kolu pobedio je Hleba Makarankoa iz Rusije sa 10:1. U drugom je savladao Romija Rikarda Golijata iz Namibije sa 8:0, ali je u četvrtfinalu poražen od Rusa Sadika Lalaeva sa 6:2. Ipak, u repasažu Tibilov je bio maestralan. Prvo je trijumfoavo u duelu sa Munki Egen Batkujagom iz Mongolije rezultatom 11:1, zatim je bio bolji od Dahjun Kima iz Južne Koreje sa 8:1, a u odlučujućoj borbi pobedio je Razvana Arnauta iz Rumunije sa 5:2. Preostala trojica srpskih reprezentativaca nisu uspeli da se izbore za olimpijsku normu.

Viktor Nemeš je u kategoriji do 77 kilograma posle dve uvodne pobede poražen u četvrtfinalu od Jurija Lomadzea iz Gruzije. U četvrtfinalu takođe je izgubio i Mihail Kadžaja u kategoriji do 97 kilograma. Posle velike brobe od njega je bio bolji Lukas Aleksandros Lazojanis iz Nemačke. U prvom kolu u kategoriji do 130 kilograma zaustavljen je i mladi Boris Petrušić. Srpski olimpijski tim sada broji 84 takmičara za najveću svetsku smotru sporta u glavnom gradu Francuske, a Tibilov je već peti rvač Srbije koji je obezbedio vizu za Pariz. Pre njega to su uspeli da ostvare Mate Nemeš, Aleksandar Komarov u grčko-rimskom, odnosno Stevan Mićić i Hetik Cabolov u slobodno stilu.

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu