Svet 0

10.05.2024.

20:13

Uhapšeni brat predsednice Perua i njen advokat zbog trgovine uticajem

Peruanska policija uhapsila je danas brata predsednice Perua Dine Boluarte, Nikanora Boluartea i njenog advokata Matea Kastanedu zbog optužbi za trgovinu uticajem, saopštilo je tužilaštvo.

Izvor: Tanjug

Uhapšeni brat predsednice Perua i njen advokat zbog trgovine uticajem
Tanjug/AP Photo/Martin Mejia, File

Podeli:

Sudija je naredio hapšenja na osnovu optužbi da je brat Boluarte radio na imenovanju vladinih zvaničnika u zamenu za isplatu novca i prikupljanje potpisa za registraciju partije Građani za Peru, preneo je AP.

Sudija je takođe odobrio zahtev tužioca da se obojica muškaraca drže bez komunikacije 10 dana.

Vlada Perua raspustila je u četvrtak policijsku jedinicu koja je pomagala tužiocima u istrazi užeg okruženja predsednice Boluarte.

Lokalne televizijske stanice prikazale su slike hapšenja Boluartea i Kastanede.

Tužioci optužuju Kastanedu da je ometao istragu protiv Boluartea (64), nudeći određene pogodnosti pripadnicima sada raspuštene policijske jedinice koja se fokusirala na poreske istrage.

Boluarte je postala predsednica Perua u decembru 2022. godine, kada je nasledila predsednika Pedra Kastilja koji se sada nalazi u zatvoru zbog navodne korupcije i pobune.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: