Aktuelno 8

10.05.2024.

13:23

Ne trljajte oči, nije fotošop: Stvarno se ovako prodaje kombi FOTO

Komercijalna vozila možda nisu najzanimljivija stvar na planeti, ali tu i tamo pojavi se poneki čudan izuzetak.

Izvor: B92

Ne trljajte oči, nije fotošop: Stvarno se ovako prodaje kombi FOTO
Citroen

Podeli:

Citroen Relay je izmenjena verzija modela Fiat Ducato, a nudi se u neobičnoj konfiguraciji. Zove se Back to Back, i mada izgleda kao fotošop eksperiment, zapravo je stvaran proizvod koji se nalazi na britanskom sajtu Citroena.

Ideja koja stoji iza ovog modela jesu smanjeni troškovi proizvodnje, a kombiji su pričvršćeni na privremenoj konstrukciji i mogu da se prilagode kompanijama koje ih poručuju.

Kao što rekosmo, troškovi proizvodnje su smanjeni jer Citroen pravi kombije bez dodavanja uobičajenog zadnjeg dela, a troškovi isporuke su manji jer Relay Back to Back zauzima manje prostora od dva "cela" komercijalna vozila.

Preduzeća koja ih poručuju, takođe, imaju veću slobodu da naprave sopstvene zadnje delove bez potrebe da se pridržavaju onoga što je na slici, a kako piše sajt Motor1, koliko god čudno izgledalo, ovo je situacija u kojoj svi dobijaju. 

Još jedna marka pod šapom Stellantisa, Peugeot, radi istu stvar sa Boxer Back to Back modelom - praktično, u pitanju su dva kombija spojena samo tokom transporta.

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Izbija novi rat? "To je jedino rešenje"

Dok je celi svet i dalje fokusiran na dešavanja u Ukrajini, ali i na područje Gaze, tenzije na severu Afrike, zbog teritorije Zapadne Sahare, i dalje su prisutne, a pripadnici pokreta za nezavisnost ističu kako je rat jedino rešenje.

11:06

23.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

1 d

Podeli: