Aktuelno 8

10.05.2024.

13:23

Ne trljajte oči, nije fotošop: Stvarno se ovako prodaje kombi FOTO

Komercijalna vozila možda nisu najzanimljivija stvar na planeti, ali tu i tamo pojavi se poneki čudan izuzetak.

Izvor: B92

Ne trljajte oči, nije fotošop: Stvarno se ovako prodaje kombi FOTO
Citroen

Podeli:

Citroen Relay je izmenjena verzija modela Fiat Ducato, a nudi se u neobičnoj konfiguraciji. Zove se Back to Back, i mada izgleda kao fotošop eksperiment, zapravo je stvaran proizvod koji se nalazi na britanskom sajtu Citroena.

Ideja koja stoji iza ovog modela jesu smanjeni troškovi proizvodnje, a kombiji su pričvršćeni na privremenoj konstrukciji i mogu da se prilagode kompanijama koje ih poručuju.

Kao što rekosmo, troškovi proizvodnje su smanjeni jer Citroen pravi kombije bez dodavanja uobičajenog zadnjeg dela, a troškovi isporuke su manji jer Relay Back to Back zauzima manje prostora od dva "cela" komercijalna vozila.

Preduzeća koja ih poručuju, takođe, imaju veću slobodu da naprave sopstvene zadnje delove bez potrebe da se pridržavaju onoga što je na slici, a kako piše sajt Motor1, koliko god čudno izgledalo, ovo je situacija u kojoj svi dobijaju. 

Još jedna marka pod šapom Stellantisa, Peugeot, radi istu stvar sa Boxer Back to Back modelom - praktično, u pitanju su dva kombija spojena samo tokom transporta.

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: