Svet 2

09.05.2024.

19:38

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

Izvor: Beta

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?
EPA-EFE/DAREK DELMANOWICZ POLAND OUT

Podeli:

Ministar odbrane Poljske Vladislav Kosinjak-Kamiš je rekao da povećano prisustvo poljskih i savezničkih vojnih snaga u regionima blizu granice takođe pomaže da se pooštre istočne granice NATO i Evropske unije.

On se u intervjuu za privatni poljski radio Zet založio za to da Poljska izgradi liniju odbrambenih bunkera i rovova duž te granice kao i duž one sa ruskom eksklavom Kalinjingradom, što su baltičke države već uradile.

Poljski zvaničnici tvrde da je talas nelegalne migracije iz Belorusije orkestriran od strane te zemlje i Rusije da bi destabilizovali Poljsku, ukrajinskog saveznika, kao i celu EU. Ona je u velikoj meri zaustavljena metalnom barijerom koju je Poljska završila prošle godine, ali neki ilegalni prelazi se nastavljaju.

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

22 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: