Apps 11

10.05.2024.

15:51

WhatsApp dobija novi dizajn: Da li je već stigao do vas?

WhatsApp dobija osveženi izgled novim ažuriranjem, a promene se odnose i na iOS i na Android korisnike.

Izvor: B92

WhatsApp dobija novi dizajn: Da li je već stigao do vas?
Diego Thomazini / Shutterstock.com

Podeli:

Meta već nekoliko meseci testira novi izgled aplikacije u beta verziji - cilj je da se integrišu sve promene koje je WhatsApp doživeo u poslednjih godinu ili dve, odnosno da se sve lepo "ispegla" i posloži.

Ključna promena kod novog dizajna jeste to što se kao glavna boja koristi posebna nijansa zelene. Iz aplikacije su rekli da je "razmatrano više od 35 različitih verzija boja".

"Na kraju smo se odlučili za zelenu koja je karakteristična za WhatsApp, kao i za harmonično uparivanje boja kroz celu aplikaciju", dodali su iz WhatsApp-a.

Kao deo novog dizajna, Meta je ažurirala i ikonice tako da sada imaju zaobljen stil, a ažurirane su i ilustracije.

Što se tiče još nekih promena, na Androidu je Dark Mode sada malo tamniji nego ranije, a promena obezbeđuje veći kontrast i dublje tonove boja. 

Kada je u pitanju iPhone, novi "attachment menu" trebalo bi da olakša slanje datoteka, kreiranje anketa i slično. Takođe, osvežena je i paleta koja može da se koristi za pozadinu četova.

Podeli:

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zatreslo se jako: Zemljotres jačine 7,4 stepena

Zemljotres jačine 7,4 stepena po Rihterovoj skali pogodio je u četvrtak uveče sever Čilea, u blizini granice sa Argentinom, a za sada nema izveštaja o povređenima ili većoj šteti, objavio je Američki geološki zavod.

7:18

19.7.2024.

1 d

Podeli: