Aktuelno 2

10.05.2024.

19:03

Microsoft opet hoće da vam "uvalja" Binga

Uskoro stižu korisna unapređenja u Snipping Tool aplikaciju za Windows 11, ali čini se da uz to dolazi i jedno neprijatno iznenađenje: Microsoft pokušava i ovde da krišom ubaci Bing pretraživač.

Izvor: Tech Radar

Microsoft opet hoće da vam "uvalja" Binga
Profimedia

Podeli:

Testeri na Canary i Dev kanalima dobijaju polako ažuriranja za Snipping Tool, a uz to dolazi i malo ažuriranje za Paint.

Što se tiče Snipping Toola, Microsoft je odlučio da uvede mogućnost postavljanja emodžija na skrinšotove - možete da ih pomerate kako vam odgovara i da im menjate veličinu pre nego što ih postavite na sliku.

Takođe, tu je i nova funkcija koja detektuje QR kodove na skrinšotovima, i pomaže vam da odmah otvorite internet-stranicu ka kojoj taj QR kod vodi. Na kraju, Microsoft je vratio i opciju lenjira.

Sve je ovo manje-više već poznato, ali novost je to da Microsoft pokušava i ovde da ubaci Bing, i to u opciji "vizuelna pretraga uz pomoć Binga". Ovim pokrećete pretragu prema skrinšotu, ali i dalje se ne zna u potpunosti kako će raditi.

Ova funkcija bi nekima zapravo mogla da bude i korisna, ali će za većinu korisnika predstavljati samo dodatno zatrpavanje menija Snipping Tool aplikacije. Bitno je napomenuti da se ovo još ne testira, ali kako je rekao pouzdani tipster PhantomOfEarth, uskoro će doći na red.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: