Aktuelno 0

10.05.2024.

19:03

Prve skice: Škoda Enyaq RS Race FOTO

Škoda je objavila novu koncept studiju modela Enyaq RS Race, sa ciljem da postane još privlačnija vozačima u svetu motosporta.

Izvor: B92

Prve skice: Škoda Enyaq RS Race FOTO
Škoda promo

Podeli:

Kako navode iz Škode, Enyaq RS Race ima agresivan dizajn istaknut masivnim zadnjim krilom, a ovaj koncept nudi uvid u to kako tehnologija motosporta može da pomogne ubrzanje pomaka prema dinamičnoj i održivoj automobilskoj budućnosti.

"Održivost je kamen temeljac strategije Škoda Motosporta. Već 2021. zakoračili smo u carstvo električnih reli automobila sa modelom Škoda Fabia RE-X1. Uvidi i stručnost koje smo stekli iz ovoga utrošeni su u jedinstvenu novu Škoda Enyaq RS Race", rekao je Mihal Hrabanek, rukovodilac Škoda Motosporta.

Škoda Enyaq RS Race temelji se na modelu Enyaq Coupé RS, a opremljena je pogonom na sva četiri točka. Zahvaljujući agresivnim dizajnu, model istovremeno i privlači pažnju, a brend navodi da široka baza osigurava još stabilnije upravljanje, dok istaknuto zadnje krilo osigurava potrebnu potisnu silu.

Škoda promo

"Cilj studije je sticanje praktičnih znanja kroz specifične tehničke i konstrukcijske modifikacije električnih vozila visokih performansi. Ovi pristupi bi potencijalno mogli da se implementiraju u buduće proizvodne modele", dodaje Škoda.

Ističu da Enyaq RS Race "nije dizajnerska studija koja će ostati samo na papiru, već će to biti pravi automobil".

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: