Svet

Sreda, 01.09.2021.

14:37

"Opremićemo se, daće nam Rusija"

Rusija će isporučiti avione, helikoptere i sisteme protivvazdušne opreme Belorusiji, rekao je danas beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko.

Izvor: Tanjug

Foto: Depositphotos, palinchak

On je rekao da je potpisao naredbu pre dva dana i da će Rusija poslati opremu u najskorije vreme, piše Tass.

"Rusija će nam dostaviti desetine aviona, helikoptera i vazduhoplovno oružje, čak i S-400. Jednom rečju najsavremenija oprema. Opremićemo se. Ako budemo videli tokom vežbe Zapad-2021 da nam treba još nešto, kupićemo od Rusije", rekao je Lukašenko.

Stiže iz Rusije: Još četiri

Lukašenko je ranije izjavio da je Belorusija zainteresovana za nabavku raketne protivvazdušne odbrane sistema S-400, a zamenik šefa ruske Savezne službe za vojno-tehničku saradnju Andrej Boitsov je rekao da je Rusija spremna da razmotri isporuku sistema S-400 ako Minsk podnese zvaničan zahtev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

15 h

Podeli: