Tehnopolis

Petak, 16.03.2012.

16:07

Nova pravila za društvene mreže u Kini

Danas u Kini stupa na snagu novi zakon koji zahteva o korisnika mikrobloging sajtova, nalik Twitteru, da na njima koriste isključivo svoja prava imena.

Izvor: B92

Default images

Odnosno, pomenuti sajtovi neće smeti da objavljuju postove neverifikovanih korisnika. Ova mera najavljena je još prošle godine, a kineske vlasti na taj način žele da spreče širenje neistina na isternetu, a deo je napora vlasti da kontrolišu društvene mreže, piše PC World.

Sina, jedan od najvećih mikrobloging sajtova, od danas od novih korisnika traži jedinstveni matični broj kako bi im omogućio da registruju nalog,a verifikuju se i postojeći nalozi.

NIje jasno na koji način će se vršiti verifikacija korisnika koji žive van Kine, ali je zvanična informacija da oni koji ne budu verifikovali svoj nalog više neće moći da postuju, već samo čitaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: