Nova vest
Fudbal 1

18.5.2024.

16:25

Preokret u Sevilji: Navas do kraja godine igra bez plate

Fudbalski klub Sevilja i legendarni igrač Andalužana Hesus Navas (38) dogovorili su nastavak saradnje koja će trrajati do kraja ove godine.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/Raul Caro

Dogovor dve strane je da Navas tada završi karijeru i preuzme neku od pozicija u klubu, u okviru sportskog sektora.

Ovo je preokret u odnosu na prethodnu informaciju koja je stigla iz Sevilje, Navasu navodno uopšte nije bio ni ponuđen novi ugovor, međutim ubrzo s stvari postale jasnije.

Navas će do kraja godine, zaključno sa 31. decembrom, biti deo ekipe s tim da neće primati platu, koje se odrekao u humanitarne svrhe.

"Moja želja, i to sam preneo predsedniku, je da nastavim da igram do decembra kako bih pomogao timu da prođe kroz tranzicioni period. Tako će biti do dana kada sam odlučio da završim karijeru onako kako sam oduvek želeo, u dresu svog voljenog kluba, u dresu Sevilje. Još nešto, ovih narednih nekoliko meseci, mojih poslednjih kao profesionalnog fudbalera, neću biti plaćen. Plata dogovorena sa predsednikom biće donirana humanitarnoj fondaciji. To je moja odluka i tako sam je saopštio klubu. Želim da navijači znaju sve detalje i da sve bude transparentno", poručio je Navas u saopštenju.

Naredna sezona biće mu 17. u klubu.

Pored Sevilje igrao je još samo za Mančester Siti (2013-2017).

Sevilja je inače u toku dana saopštila da je raskinula saradnju sa dosadašnjim trenerom Kikeom Sančesom Floresom.

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu