Utorak, 27.04.2010.

15:13

Njujork: Pustili heroja da iskrvari

Jedan čovek je umro na ulici u Njujorku, nakon što je izboden nožem pokušavajući da pomogne jednoj ženi da se odbrani od lopova, jer mu prolaznici nisu pomogli.

Izvor: Tanjug

Default images

Beskućnik Alfredo Tale-Jaks je izboden u prsa kada je priskočio u pomoć ženi koju je napao lopov. Njujorška policija je objavila snimak nadzorne kamere koja je zabeležila događaj. Tale-Jaks, 31-godišnji imigrant iz Gvatemale, ostao je da leži na pločniku u lokvi krvi dok su u neposrednoj blizini prolazili ljudi potpuno ravnodušni na njegove patnje.

Čovek je izboden oko šest časova ujutru, a pomoć je stigla tek posle skoro dva sata. Kraj njega je prošlo više od 20 ljudi.

Neki su se kratko zaustavljali da ga pogledaju da bi ubrzo potom nastavili da hodaju, a jedan čovek ga je čak snimio svojim mobilnim telefonom, piše "Njujork post".

U trenutku kada je do njega došla Hitna pomoć, više mu nije bilo spasa.

Ovaj incident je podsetio Njujorčane na ubistvo koje se desilo 1964. godine, kada je jedna žena na smrt izbodena u svom stanu. Desetak suseda je čulo njene vapaje u pomoć, ali niko nije pozvao policiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: