Srbija

Petak, 24.01.2014.

13:07

Za put u BG - preko milion dinara

Više od miliona dinara iznosiće današnji troškovi odlaska oko 1.300 radnika iz Kragujevca, Topole i Knića na sindikalni protest u Beogradu.

Izvor: Tanjug

Default images

"Oko 720.000 dinara košta iznajmljivanje 17 spratnih autobusa, a na to treba dodati i troškove za kupovinu vode i sendviča za radnike, kao i druge troškove, što će svakako premašiti milion dinara", rekao je predsednik Sinikadata metalaca Kragujevca Goran Milić.

Prema njegovim rečima, ugovor o prevozu radnika Sindikat metalaca Kragujevca je potpisao sa firmom "Spakić tours" koji je obezbedio svoje, ali i autobuse drugih prevoznika.

"Troškove će snositi Sindikat metalaca Kragujevca, ali i sve druge sindikalne organizacije u preduzećima čiji članovi danas učestvuju u protestu, i to srazmerno broju radnika koji su krenuli za Beograd", rekao je Milić.

Na pitanje koliko košta iznajmljivanje po autobusu za današnji prevoz radnika na protes,t u firmi "Spakić turs" samo su kratko rekli da "oni takve informacije ne daju".

U "Kragujexpresu", čiji autobusi takođe prevoze radnike, kažu da cena nije nikakva tajna i da iznajmljivanje po vozilu, na jedan dan, za prevoz do Beograda i nazad, iznosi 42.000 dinara, i da je u tu cenu uračunat i PDV.

Kako objašnjavaju, cena iznajmljivanja autobusa na dan utvrđuje se na osnovu kilometraže, odnosno 140 dinara košta po kilometru. Kako od Kragujevca do Beograda u oba pravca ima 300 kilometara, to znači da za jedan autobus treba platiti 42.000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

7 h

Podeli: