Srbija

Utorak, 09.11.2010.

10:33

Dačić: Pumpadžije potkradale kupce

Više od dvadeset radnika Naftne industrije Srbije i radnik Direkcije za mere i dragocene metale uhapšeni su zbog sumnje da su potkradali građane na pumpama.

Izvor: Blic, Tanjug

Default images

U okviru policijske akcije "Pištolj" na široj teritoriji Srbije do sada su uhapšena 22 člana organizovane kriminalne grupe koja je potkradanjem goriva na NIS-ovim pumpama oštetila građane za preko dva miliona evra, a 15 benzinskih pumpi je blokirano, potvrdio je ministar policije Ivica Dačić.

"Ta grupa je poslednjih nekoliko ogodina organizovano potkradala građane prilikom kupovine goriva na benzinskim pumpama NIS-a", rekao je Dačić i dodao da je do sada prevara otkrivena na 15 pumpi, kao i da se akcija nastavlja.

Dačić je objasnio da su odgovorna lica Direkcije za kontrolu mera i dragocenih materijala i, takođe, odgovorna lica Sektora za održavanje benzinskih stanica NIS-a omogućila nezakonito baždarenje protoka pumpnih automata.

"Oni su lažno podesili protok na automatima za prodaju goriva građanima i oštetili ih, kako je do sada utvrđeno, za više od dva miliona evra", rekao je Dačić i dodao da se akcija nastavlja.

Naftna industrija Srbije je saopštila da je okončana višemesečna akcija NIS-a u saradnji sa policijom u cilju suzbijanja kriminala na benzinskim stanicama, kaže se u saopštenju ove kompanije.

U saopštenju se dodaje da je sam NIS počeo borbu protiv zloupotreba 2009. i dodaje da je privedeno dvadeset i jedno osumnjičeno lice iz NIS.

NIS, kao društveno odgovorna kompanija, izražava odlučnost u suzbijanju svake vrste kriminalnih radnji koje narušavaju i ugled kompanije i integritet potrošača, zaključuje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: