Utorak, 09.11.2010.

10:33

Dačić: Pumpadžije potkradale kupce

Više od dvadeset radnika Naftne industrije Srbije i radnik Direkcije za mere i dragocene metale uhapšeni su zbog sumnje da su potkradali građane na pumpama.

Izvor: Blic

Daèiæ: Pumpadžije potkradale kupce IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

Marko

pre 13 godina

Spisak pumpi gde su krali:

1. Šopići - Ibarska magistrala, izlaz iz Beograda
2. Stepojevac - Ibarska magistrala, blizu Beograda
3. Barajevo
4. Lipovica 1 - Ibarska magistrala, izlaz iz Beograda
5. Surčin selo
6. Surčin Aerodrom
7. Nacional - Novi Beograd
8. Zmaj 2 - Beograd
9. Dimitrija Tucovića - centar Beograda
10. Cvijićeva - centar Beograda
11. Sever - Smederevski put, izlaz iz Beograda
12. Kosmaj
13. Velika Plana grad 2 - autoput Beograd-Niš
14. Mali Požarevac - autoput Beograd-Niš
15. Batajnica
16. Vase Pelagića - centar Beograda
17. Stadion JA
18. Avalski put - Trošarina
19. Zlatibor
20. Sevojno 2

Dexter

pre 13 godina

Jednom mi se desilo da u svoj rezervoar sipam tacno 61.5 litara,a zapremina je tacno 61.5 litara. I ne bi bilo nista strasno da nisam dovezao auto, po mojoj oceno sa bar 2-3 litre u njemu, na MOL pumpi u Pancevu na obilaznici!!!! Nikada vishe nisam tankao do kraja u Srbiji,sve po 15-20 lit max.
E sad drugo, drugar je radio u BG na pumpi i objasnjavao foru kako se krade. U sustini to se radilo na onim starim pumpama. Krades kolko ti treba!!! Ali bukvalno!!!

Fudbaler

pre 13 godina

Video sam kako kradu na NIS pumpi na autoputu ka Nišu na uzbrdici pre Bubanj Potoka - čovek pre mene sipao 1000 din, dao im keš i otišao bez računa, jedan od dvojice radnika mene zapričava i bez vraćanja pištolja nastavlja da sipa meni pun rezervoar. Ja plaćam karticom i moj benzin, kao i benzin ovog lika pre mene, a oni sebi njegovih 1000 din u džep. Naravno, shvatio sam tek kad sam krenuo kako su me namagarčili, jer u auto u koji uvek staje tačno 42 litra nije moglo nikako stati 50 litara, onda sam vratio film i shvatio zašto je pumpadžija bio tako neuobičajeno "pričljiv", a zašto sam ja ispao magarac.

Jakob

pre 13 godina

Javna je tajna da ovo traje bar 15-20 godina, a samo će da nastrada njih 20-30 koji to rade poslednjih nekoliko.
Šta sa ostalima?
Lično znam dvojicu koji imaju po par stanova i po jedna dobra kola i jedna "krš" kojima idu na posao (kad kažem krš, mislim tipa golfa "trojke" itd)

shonex

pre 13 godina

...To ja sam ja primetio jos pre godinu dana nis, jugopetrol, lukoil I avia narocito tocili su I manje od 80% goriva....vec godinu dana sipam na molu I razlika u potrosnji je ogromna sto meni puno znaci jer prelazim 2000km mesecno. Samo kad sam ja ovo pricao meni niko nije verovao!!!

Boris

pre 13 godina

Ovo nikada ne bi bilo otkriveno da je NIS ostao državna firma.
Šta mislite šta će tek da pronađu u Telekomu?
Sada će 100% da odlože privatizaciju Telekoma, dok ne "srede" stvari.

Mile

pre 13 godina

Meni je najzanimljivije to sto u ovom sistemu lopovluka nisu pokradeni ni omrazeni im poslodavci ni draga nam drzavna kasa. Pokradeni smo mi obican svet od strane istog "obicnog" sveta. Posle su uvek krivi kapitalisti i drzava sto je cesto tacno ali vole i komsije, drugari, braca da orobe jedni druge vise nego bilo sta. Mnogo smo los narod.

marko

pre 13 godina

Secam se 2000-te, krenem na more u CG sipam dizel. Predjem X kilometara i taman udjem u CG pali se rezerva. OK, sipam takodje pun rezervoar i gas po onim CG brdima. I ima sta da vidim predjem sa tim CG dizelom X+25% kilometara. Ajd posumnjam, pa sipam ponovo, meri litre, meri kilometre u CG i to je to. Ponovim isti eksperiment u povratku kroz Srbiju i jos gore, cak i manje od onih X. Ladno su krali 20 do 30%. Dakle oduvek su krali. Pa bih sa obzirom an tu desetogodisnju okolnost, zamolio ekipu na vlasti da proveri malo imovinu pumpadzija, a usput i carinika.

Dragan

pre 13 godina

Radno mesto pumpadzije decenijama u NIS-u se kupuje. Pre 20 godina cena je bila 15 hiljada maraka. Ne znam koja je cena sada ali pricali su mi kako se te pare vracaju kradjom na benzinu u maksimalnom roku od 6 meseci pa koliko da je radnik "nesposoban".

W

pre 13 godina

Ivica udario na konkurenciju.
Jel moguće da je nekome postalo sumnjivo zašto ljudi sa fakultetskim diplomama u NISu se lome da rade kao pumpadžije.
Da je samo NIS, pa da odahnemo, ali ovako je u svakoj grani srpske privrede. Hleb, mobilni telefoni, računari, građevina ...

Milan G.

pre 13 godina

Znam ja ovo odavno,zato izbegavam NIS-ove pumpe u sirokom luku vec neke tri godine i nije mi zao tih lopova,samo se cudim naivcinama koje i dalje kupuju gorivo kod njih.

ekipiranje

pre 13 godina

Krali su, ali - da li su oni krivi, ili onaj ko im je to omogucio?

Naime, ukoliko primetite kradju i da vam je sipano manje goriva nego sto pise, ne postoji nacin da to dokazete osim da pozovete inspekciju bez pomeranja automobila - inspekcija ce kada izadje na teren utvrditi cinjenicno stanje. To rade tako sto ce u mernu posudu tociti gorivo i proveriti tacnost aparata.

Naravno - van radnog vremena inspekcija ne izlazi na teren, tako da cete ili ostaviti automobil na pumpi (cije radnike teretite za kradju) da prenoci do pocetka rada inspekcije (noc, vikend...) ili cete odustati. Ne verujem da cete se odluciti za ono prvo jer bi vam auto osvanuo - najmanje - sa ogrebotinama na obe strane.

Takodje, pumpadzije nemaju rastelovan aparat koji uvek gresi podjednako, vec daljinski regulisu protok, odnosno ocitavanje. Kad inspekcija dodje, preuzme mernu posudu od pumpe i toci u nju, naravno, laziranje nije aktivirano i sve radi kako treba.

Ovo znaju svi, samo inspekcija "ne zna".

Dakle, onih xy pumpadzija su izvrsioci, ali imaju saucesnike svuda, cak i u inspekciji koja se mozda od toga dobrano oparila.

Na kraju da napomenem da nisu svi isti: poznajem inspekciju koja je efikasna i dobro organizovana i koja vam moze pomoci u ovakvim slucajevima.

Kako ih licno poznajem, koristio sam njihove "usluge" par puta i mogu reci da sve nepogresivo razresavaju. U pitanju su divni momci, koji ne igledaju divno, prijatnog nastupa, ali sa nagovestajem maksimalne neprijantnosti koja bi mogla da se dogodi ukoliko ne ispostujete njihovu molbu uz ljubazan osmeh.

Tamo gde sam saradjivao sa pomenutom "inspekcijom", suprotno mojim ocekivanjima, i da danas mi se smese kad dodjem, samo sto me ne ponude kafom i picem. Uvek pozdrave ekipu - prevencija na prvom mestu.

covek

pre 13 godina

Lepo ovako resite problem!Svaki tocioc koji ima besan auto,kucu ili stan ili u mnozini sve to a znam da nijedan ne vozi zastavu ili krs neki niti zivi u stanu od 50kvm tako da je sve jasno ako nije nasledio,odakle ti bato?? Drzava lako to moze resiti sa poreklom imovine lepo ali ce onda sa pumpi morati da predje i ostale sfere drustva ali nece!!Kada bi sve to od lopova pouzimali lepo videli bi da ovde ima nadam se 40% postenih od plate da zive kao i ja...

Pumpadjija ne sa nis-a

pre 13 godina

Znaci zato su zabranili sipanje u kante... e, sad bi vas zamolio da nadjete koje su sve to pumpe sa sve adresom i lokacijom. Osim toga primetio sam interesantnu stvar narocito na svim EKO helenic i pojedinim MoL pumpama, kada tocim gorivo: Uvek kada sipam gorivo kada vratim pistolj u leziste dodaje se po par dinara na kolicinu koju sam prethodno sipao, nezavisno od toga koja je kolicina goriva u pitanju... Jel to neka pumpadzijska taxa za upotrebu aparata ili sta?
(bole, 9. novembar 2010 11:12)
Kada tocis gorivo u automobil nemoj naglo da vracas crevo na svoje mesto jer to gorivo koje se nalazi u crevu ti pokrene tih dinar dva .Vracaj polako i nece biti problema

Vlada

pre 13 godina

Ako sam dobro razumeo, gorivo koje je losijeg kvaliteta, placamo skuplje nego svuda u okruzenju i jos ga dobijemo manje nego sto smo platili?!
Jedina dobra stvar u ovoj prici je da cemo jos malo poceti da blejimo, pa nam nece trebati gorivo nego na livadu pa da pasemo, tamo nam je i mesto...

Zuki

pre 13 godina

@mile kitic
Manje NIS-ove pumpe imaju neki cudan sistem u upotrebi. Moguce je "izdati" gorivo bez da se izdavanje registruje na kasi. Provereno. Bio sam bez goriva i namolio pumpadziju koji je vec zakljucio dnevni pazar da mi sipa. Pristao je ali da mi ne izda racun jer je vec sve zatvorio.
Znaci moze, kako hoces.

Marko

pre 13 godina

NIS-ove pumpe su jedne od najgorih. Skoro ni na jednoj nema ili ne radi pistolj za pumpanje guma, pumpadzije ne izlaze iz kucice da sipaju ni pod razno, ruzne su i usluga im je cesto nikakva.

malo se (ne) razumem

pre 13 godina

e a ja patriJOTA... hajde da kupujem na nasim pumpama, da ne ide grcima ili madjarima a kada ono, auto mi trosi duplo vise nego u van Srbije... ovako Otadzbina vraca patriotama dijaspore kada dodju na odmor a uz to im guza odrana do koske bez pokrica... pitam se zasto ne objave imena radnika, lokacije pumpi pa kada im se podele zauske, pitam se hoce li ikada iko jos od PUMPADZIJA imati klikere da ukrade... davace dzabe cokoladice uz racun

Zlatko

pre 13 godina

Moj auto troši bezolovni. Još pre nekoliko godina sam primetio da manje troši kada sipam gorivo na Lukoilovoj pumpi nego Jugopetrolovoj. Preporučujem svima da zaobiđu njihove pumpe i Ministarstvo za ekonomiju...

Goran

pre 13 godina

Dva puta sam sipao na pumpi u Grcica Milenka (jednom 15, jednom 20 litara) i oba puta sam ostao kratak za bar po 5 litara. Kada sam ukapirao sta se desava, vratio sam se da se svadjam sa pumpadzijama, a oni su me kulirali najstrasnije i pravili budalu od mene.

ANA

pre 13 godina

Najtraženiji posao u ovoj zemlji,ni jednu krizu pumpađžije nisu osetile.Molim pročešljajte sve gradove.Njihova deca za Novu godinu dobijaju poklone,da me bude sramota njihove sramote.Što više imaš,još ti više treba.Sramota

Зоран

pre 13 godina

Па пумпаџије то радиле од 1990 до 2000 као добар дан. Тад смо воѕили воду са додатком бензина, а сад бензин са додатком воде. И тада си ТИ био на власти.

aca

pre 13 godina

Nece valjati ako pohapse sve lopove u ovoj zemlji. Bice na Jednog zaposlenog jedan penzioner i jedan zatvorenik. Samo da ih nahranimo pa treba mnogo...

mile kitic

pre 13 godina

Ne razumem bas koja je njihova licna korist bila od ovoga?
Ako mi i ukrade na litrima, svakako mi izda fiskalni racun i cela suma je knjizena automatski, znaci ne moze da uzme pare direktno u dzep. Ostajalo se samo viska goriva u rezervoarima, sot je korist (protivpravna naravno) za NIS ili ev za samu pumpu kao poslovnu jedinicu.
Jedino ako su naknadno na kvarno izvlacili gorivo iz rezervoara (ali zar i oni nisu plombirani/zakljucani) pa ga na crno prodavali...
Um eli neko da mi objasni ovu igranku?

antilopov

pre 13 godina

Meni je jednom sipao "pun" rezervoar u Topcideru i bi mi cudno otkud toliko da stane kad mi je pokazivac govorio drugacije.

Drugi put ponovo, nakon cega sam batalio NIS iako sam akcionar :)

Perica

pre 13 godina

Na pumpi NIS-a u ulici Oplenacka, na Petlovom Brdu ima lik koji kada sipa gorivo izgleda da pritiska neko dugme na pistolju za punjenje i onda masina nastavlja da vrti, ali ne pumpa gorivo!

Tomislav

pre 13 godina

Samo kod nas može da u rezervoar od 30 litara (tng) da stane 32 litra. Kako? Pumpadžija: "Pištolj ima dobru kompresiju pa može više da sabije" ???????

Čika Boža

pre 13 godina

Još jedna tema za zanajavanje ovoga pokradenog i izigranog naroda.Od svega ovoga nema ništa,potrebno je skrenuti pažnju naroda bar malo sa nekom novom ujdurmom.Slažem se sa predhodnim komentaom-gordanius- da je totalno suludo da na početku akcije hapšenja ministar Dačić daje ovakve upozoravajuće izjave tj. kao da preko medija upozorava ove lopurde da zastanu sa kradjom dok racija ne prodje.Sve podseća na Dačićevu izjavu vezanu za hapšenje narko dilera kada je u dnevniku rekao A OD SUTRA HAPSIMO VODJE NARKO DILERA... pa Šarić uteče iz zemlje.Očigledno čovek gledao dnevnik.O kvalitetu goriva ne treba ni govoriti a trebalo bi jer vozimo sa naj skupljim i najlošijim gorivom u Evropi.Još jedna bruka aktuelne vlasti.
PS.Dali će se predsednik Tadić opet loše osećati kada čuje za ovu kradju preko medija...

MUKNAVI

pre 13 godina

Sta li radite kada tocite u rezervoar bile su moje reci,jer sipam u kanister gorivo ,a sa druge strane, nisu videli,nalazi se precizan merac kolicine goriva.O kvalitetu,oktanima,ne bi jer su o tome vec pisali i pisu uvazeni komentatori godinama.Kada se tome doda kvalitet tehnicke robe,i ostalog ,nije ni cudo da se pretrpase dzubretarski kontejneri ,a lova ode na inostrane racune.Vlast korumpirana ,vrti se u krug ,krpi rupe one vece ,MMf kreditima,rasprodajom Srbije, i ponasa se ko dete koje vrslja u spajzu po teglama,a kad nestane ..cudi se sto vise nema.Da ,al to je dete i ugledalo se na odrasle ,koji muckaju i u Srbiji su oni kurte i murte,"elita" koja nudi u predizbornim kampanjama promene.Tacno,promene se i desavaju,sjahala kurta a uzjahala murta i tako ce biti ..dok ne lipse konjina.

Više ne kredu...nemaju šta, a ni koga.

pre 13 godina

Posle svih ovih godina i xxx otkrivenih mafija, čekam dan kad će osvanuti vest da nas niko nije pokrao.

Aleksandar

pre 13 godina

U Leskovcu na NIS -ovoj pumpi kod motela Atina nikada,ali nikada mi nisu dali racun za gorivo ukoliko im ne zatrazim.A pritom znam da na toj pumpi radi bivsi robijas!
Dali to znaci da sam i tu kradu???
Neznam sta da radim,dali da ih prijavim centrali u Bg-u ili bi i ovi u Beogradu samo odmahnuli rukom i nista nebi preduzeli povodom toga?!
Objavite mi poruku,molim vas.

Vučko

pre 13 godina

Ih kada bih ste znali koja je to lova. A to mu dodje odprilike ovako, ne smem sve da napišem , : U rafineriji dodje dasa iz JUGOINSPEKTA, možeš misliti, kakav naziv, i kaže specifična tež. je 0,785 a ne 0,850. Jugopetrol kupuje 1000 tona, znaći zvanično se krade 75 tona , 75000 litara, puta pola evra pa ti vidi. I sve je legalno. A zamislite da se proda 4 miliona tona benzina koja lova i to sve je offishiel i po zakonu. Pančevo je jedinstven grad koji ima gasni prsten ali samo 30% ima gasa , neda naftni lobi, Miković,i kompanija iz raznih stranaka, probaj minisre malo da zagrebeš odmah će te smeniti , ajde da se kladimo, veliki je to zverinjak,...

alek

pre 13 godina

U Grcica Milenka sigurno kradu.Pre mnaje od mesec dana sam sipao navodno oko 17 litara. Sigurno su mi ukrali vise od 5 litara.Oko 30% procenata po sipanju kradu na toj pumpi.
Zivo me interesuje da li su i nju blokirali.Krivo mi je bilo tog dana sto nisam do vrha sipao jer bih tada imao dokaz da kradu.

Deda Deere

pre 13 godina

Meni je 2x na pumpi kod Gradske bolnice u Bgd (ul. Dimitrija Tucovica) stalo vise benzina od zapremine rezervoara!!!
Proverio zapreminu rezervoara i namerno sipao 2x. Zalio se sa potvrdama i racunima i....
i....
Nikom nista!!!
Isti majstori rade i danas.
Drzavna firma nije zgodno da se talasa, svasta moze da ispadne....

neko

pre 13 godina

Ovo nije vest,ovo se radi već 20 godine.Javna tajna, pupmpadžije su ko i carinici.Mora da se neko nekome zamerio, neće da plaća, pa mora pod led. Malo senzacije za medije, da narod vidi da se u ovoj zemlji ozbiljno radi.
I na kraju, k'o i uvek-tresla se gora, rodio se miš!

bezolovni

pre 13 godina

Jugopetrolove pumpadzije kradu vec decenijama. Krali su nekada sipajuci u Fiat 1300 i kradu sada, sipajuci u Grnade Punto. Krali su od prve generacije turskih gastarbajtera, kradu i sada, od njihovih unuka.
Zato lepo treba organizovati svecanost i svima im uruciti satove sa posvetom:
"Nasim vernim prevarantima, stelovaocima brojcanika i dolivacima vode.

Vase verne musterije za jubilarnih 50 godina"

Skretnicar

pre 13 godina

A ja mislio da moj auto mnogo trosi pa ga tero u servis.
Lepo sam ja govorio da merenje potrosnje orrva u srdji je djavolski ttezak posao mnogi miuveervalli.
Jos da se kvaltet gorva ispta u nekoj nezavisnoj labaratoriji da onda pocnu hapsenja bila bi tek onda prava stvar.

glas jadnosti

pre 13 godina

Kupovina i voznja automobila u ovom zemlji su dozivotna kazna.

Bilo bi jako korisno da neki novinar napravi istrazivanje o ovim troskovima i rizicima i rashodima koje trpi vozac.

Odes da kupis auto - vracena kilometraza, nigde servisne knjizice, na placu ne daju da se auto vozi na pregled jer nije registrovan...

Kupis krsh, odes da ga prevedes odrape te, odes da ga registrujes odrape te, placas stotinama i hiljadama dinara najobicnije formulare.

Onda odes na pumpu po krs benzin i sipaju ti 20% krsha manje.

Izadjen na ulicu upadnes u rupu razvalis auto- nikome nista.

Na najglupljem mestu na svetu uhvate te da vozis preko ogranicenja , citavih 60km/h i odrape ti kaznu izbroje ti bodove.

Odes da stavis zimske gume, kazu ti da su juce poskupele zbog velike potraznje. A kada si tu kupi i novu obaveznu prvu pomoc samo 2600 din.

Krenes da se parkiras, nigde mesta...Kada ga nadjes platices ali vise jer je i parking poskupeo.
Neces da platis, parkiras se na mracnom parkingu odose brisaci, radkapne, malo ga i bahato izgrebu tek da ga obeleze.

A na prolece nove tablice!

Oces da vozis? Plati bato!!!

bole

pre 13 godina

Znaci zato su zabranili sipanje u kante... e, sad bi vas zamolio da nadjete koje su sve to pumpe sa sve adresom i lokacijom. Osim toga primetio sam interesantnu stvar narocito na svim EKO helenic i pojedinim MoL pumpama, kada tocim gorivo: Uvek kada sipam gorivo kada vratim pistolj u leziste dodaje se po par dinara na kolicinu koju sam prethodno sipao, nezavisno od toga koja je kolicina goriva u pitanju... Jel to neka pumpadzijska taxa za upotrebu aparata ili sta?

gordijanus

pre 13 godina

ne razumem zasto ovo objavljujete dok se hapsenja nastavljaju? jel da bi simpatizeri sps-a uspeli da se izvuku ako su u istu pljacku upetljani? zaista ne razumem ivicinu potrebu da bude svuda prvi u medijima, skoro da je postao ko tadic, koga vise ne uzimaju za ozbiljno...mnogo je bolje imati efikasnije delovanje i biti u senci, ali da znamo da je posao odradjen...ovako ce sve sve svesti na skandaloznu vest...a takvih nam je pun kufer, ukljucujuci i ono staro koferce...

Marija

pre 13 godina

Lepo kaže moja komšinica da kad sipa gorivo na NIS-ovoj pumpi u Grčića Milenka, skala na instrument tabli joj pokazuje manje, a ja joj baš i nisam verovala.

laki

pre 13 godina

Kakvi ljudi nam rade po ministarstvima, strasno. Kriminal je usao u svaku poru srpskog drustva. Moj utisak je da se bar na 50% pumpi u Srbiji krade gorivo na ovakav nacin. Kad god sam dolazio autom kuci i sipao gorivo na nekoj pumpi, imao sam utisak da brojac pokazuje vise nego sto je zaista stalo.

glas jadnosti

pre 13 godina

Kupovina i voznja automobila u ovom zemlji su dozivotna kazna.

Bilo bi jako korisno da neki novinar napravi istrazivanje o ovim troskovima i rizicima i rashodima koje trpi vozac.

Odes da kupis auto - vracena kilometraza, nigde servisne knjizice, na placu ne daju da se auto vozi na pregled jer nije registrovan...

Kupis krsh, odes da ga prevedes odrape te, odes da ga registrujes odrape te, placas stotinama i hiljadama dinara najobicnije formulare.

Onda odes na pumpu po krs benzin i sipaju ti 20% krsha manje.

Izadjen na ulicu upadnes u rupu razvalis auto- nikome nista.

Na najglupljem mestu na svetu uhvate te da vozis preko ogranicenja , citavih 60km/h i odrape ti kaznu izbroje ti bodove.

Odes da stavis zimske gume, kazu ti da su juce poskupele zbog velike potraznje. A kada si tu kupi i novu obaveznu prvu pomoc samo 2600 din.

Krenes da se parkiras, nigde mesta...Kada ga nadjes platices ali vise jer je i parking poskupeo.
Neces da platis, parkiras se na mracnom parkingu odose brisaci, radkapne, malo ga i bahato izgrebu tek da ga obeleze.

A na prolece nove tablice!

Oces da vozis? Plati bato!!!

Deda Deere

pre 13 godina

Meni je 2x na pumpi kod Gradske bolnice u Bgd (ul. Dimitrija Tucovica) stalo vise benzina od zapremine rezervoara!!!
Proverio zapreminu rezervoara i namerno sipao 2x. Zalio se sa potvrdama i racunima i....
i....
Nikom nista!!!
Isti majstori rade i danas.
Drzavna firma nije zgodno da se talasa, svasta moze da ispadne....

neko

pre 13 godina

Ovo nije vest,ovo se radi već 20 godine.Javna tajna, pupmpadžije su ko i carinici.Mora da se neko nekome zamerio, neće da plaća, pa mora pod led. Malo senzacije za medije, da narod vidi da se u ovoj zemlji ozbiljno radi.
I na kraju, k'o i uvek-tresla se gora, rodio se miš!

bole

pre 13 godina

Znaci zato su zabranili sipanje u kante... e, sad bi vas zamolio da nadjete koje su sve to pumpe sa sve adresom i lokacijom. Osim toga primetio sam interesantnu stvar narocito na svim EKO helenic i pojedinim MoL pumpama, kada tocim gorivo: Uvek kada sipam gorivo kada vratim pistolj u leziste dodaje se po par dinara na kolicinu koju sam prethodno sipao, nezavisno od toga koja je kolicina goriva u pitanju... Jel to neka pumpadzijska taxa za upotrebu aparata ili sta?

Marija

pre 13 godina

Lepo kaže moja komšinica da kad sipa gorivo na NIS-ovoj pumpi u Grčića Milenka, skala na instrument tabli joj pokazuje manje, a ja joj baš i nisam verovala.

Tomislav

pre 13 godina

Samo kod nas može da u rezervoar od 30 litara (tng) da stane 32 litra. Kako? Pumpadžija: "Pištolj ima dobru kompresiju pa može više da sabije" ???????

gordijanus

pre 13 godina

ne razumem zasto ovo objavljujete dok se hapsenja nastavljaju? jel da bi simpatizeri sps-a uspeli da se izvuku ako su u istu pljacku upetljani? zaista ne razumem ivicinu potrebu da bude svuda prvi u medijima, skoro da je postao ko tadic, koga vise ne uzimaju za ozbiljno...mnogo je bolje imati efikasnije delovanje i biti u senci, ali da znamo da je posao odradjen...ovako ce sve sve svesti na skandaloznu vest...a takvih nam je pun kufer, ukljucujuci i ono staro koferce...

laki

pre 13 godina

Kakvi ljudi nam rade po ministarstvima, strasno. Kriminal je usao u svaku poru srpskog drustva. Moj utisak je da se bar na 50% pumpi u Srbiji krade gorivo na ovakav nacin. Kad god sam dolazio autom kuci i sipao gorivo na nekoj pumpi, imao sam utisak da brojac pokazuje vise nego sto je zaista stalo.

Skretnicar

pre 13 godina

A ja mislio da moj auto mnogo trosi pa ga tero u servis.
Lepo sam ja govorio da merenje potrosnje orrva u srdji je djavolski ttezak posao mnogi miuveervalli.
Jos da se kvaltet gorva ispta u nekoj nezavisnoj labaratoriji da onda pocnu hapsenja bila bi tek onda prava stvar.

Зоран

pre 13 godina

Па пумпаџије то радиле од 1990 до 2000 као добар дан. Тад смо воѕили воду са додатком бензина, а сад бензин са додатком воде. И тада си ТИ био на власти.

Vučko

pre 13 godina

Ih kada bih ste znali koja je to lova. A to mu dodje odprilike ovako, ne smem sve da napišem , : U rafineriji dodje dasa iz JUGOINSPEKTA, možeš misliti, kakav naziv, i kaže specifična tež. je 0,785 a ne 0,850. Jugopetrol kupuje 1000 tona, znaći zvanično se krade 75 tona , 75000 litara, puta pola evra pa ti vidi. I sve je legalno. A zamislite da se proda 4 miliona tona benzina koja lova i to sve je offishiel i po zakonu. Pančevo je jedinstven grad koji ima gasni prsten ali samo 30% ima gasa , neda naftni lobi, Miković,i kompanija iz raznih stranaka, probaj minisre malo da zagrebeš odmah će te smeniti , ajde da se kladimo, veliki je to zverinjak,...

bezolovni

pre 13 godina

Jugopetrolove pumpadzije kradu vec decenijama. Krali su nekada sipajuci u Fiat 1300 i kradu sada, sipajuci u Grnade Punto. Krali su od prve generacije turskih gastarbajtera, kradu i sada, od njihovih unuka.
Zato lepo treba organizovati svecanost i svima im uruciti satove sa posvetom:
"Nasim vernim prevarantima, stelovaocima brojcanika i dolivacima vode.

Vase verne musterije za jubilarnih 50 godina"

Aleksandar

pre 13 godina

U Leskovcu na NIS -ovoj pumpi kod motela Atina nikada,ali nikada mi nisu dali racun za gorivo ukoliko im ne zatrazim.A pritom znam da na toj pumpi radi bivsi robijas!
Dali to znaci da sam i tu kradu???
Neznam sta da radim,dali da ih prijavim centrali u Bg-u ili bi i ovi u Beogradu samo odmahnuli rukom i nista nebi preduzeli povodom toga?!
Objavite mi poruku,molim vas.

Više ne kredu...nemaju šta, a ni koga.

pre 13 godina

Posle svih ovih godina i xxx otkrivenih mafija, čekam dan kad će osvanuti vest da nas niko nije pokrao.

Vlada

pre 13 godina

Ako sam dobro razumeo, gorivo koje je losijeg kvaliteta, placamo skuplje nego svuda u okruzenju i jos ga dobijemo manje nego sto smo platili?!
Jedina dobra stvar u ovoj prici je da cemo jos malo poceti da blejimo, pa nam nece trebati gorivo nego na livadu pa da pasemo, tamo nam je i mesto...

aca

pre 13 godina

Nece valjati ako pohapse sve lopove u ovoj zemlji. Bice na Jednog zaposlenog jedan penzioner i jedan zatvorenik. Samo da ih nahranimo pa treba mnogo...

Goran

pre 13 godina

Dva puta sam sipao na pumpi u Grcica Milenka (jednom 15, jednom 20 litara) i oba puta sam ostao kratak za bar po 5 litara. Kada sam ukapirao sta se desava, vratio sam se da se svadjam sa pumpadzijama, a oni su me kulirali najstrasnije i pravili budalu od mene.

Dragan

pre 13 godina

Radno mesto pumpadzije decenijama u NIS-u se kupuje. Pre 20 godina cena je bila 15 hiljada maraka. Ne znam koja je cena sada ali pricali su mi kako se te pare vracaju kradjom na benzinu u maksimalnom roku od 6 meseci pa koliko da je radnik "nesposoban".

alek

pre 13 godina

U Grcica Milenka sigurno kradu.Pre mnaje od mesec dana sam sipao navodno oko 17 litara. Sigurno su mi ukrali vise od 5 litara.Oko 30% procenata po sipanju kradu na toj pumpi.
Zivo me interesuje da li su i nju blokirali.Krivo mi je bilo tog dana sto nisam do vrha sipao jer bih tada imao dokaz da kradu.

Čika Boža

pre 13 godina

Još jedna tema za zanajavanje ovoga pokradenog i izigranog naroda.Od svega ovoga nema ništa,potrebno je skrenuti pažnju naroda bar malo sa nekom novom ujdurmom.Slažem se sa predhodnim komentaom-gordanius- da je totalno suludo da na početku akcije hapšenja ministar Dačić daje ovakve upozoravajuće izjave tj. kao da preko medija upozorava ove lopurde da zastanu sa kradjom dok racija ne prodje.Sve podseća na Dačićevu izjavu vezanu za hapšenje narko dilera kada je u dnevniku rekao A OD SUTRA HAPSIMO VODJE NARKO DILERA... pa Šarić uteče iz zemlje.Očigledno čovek gledao dnevnik.O kvalitetu goriva ne treba ni govoriti a trebalo bi jer vozimo sa naj skupljim i najlošijim gorivom u Evropi.Još jedna bruka aktuelne vlasti.
PS.Dali će se predsednik Tadić opet loše osećati kada čuje za ovu kradju preko medija...

antilopov

pre 13 godina

Meni je jednom sipao "pun" rezervoar u Topcideru i bi mi cudno otkud toliko da stane kad mi je pokazivac govorio drugacije.

Drugi put ponovo, nakon cega sam batalio NIS iako sam akcionar :)

Milan G.

pre 13 godina

Znam ja ovo odavno,zato izbegavam NIS-ove pumpe u sirokom luku vec neke tri godine i nije mi zao tih lopova,samo se cudim naivcinama koje i dalje kupuju gorivo kod njih.

MUKNAVI

pre 13 godina

Sta li radite kada tocite u rezervoar bile su moje reci,jer sipam u kanister gorivo ,a sa druge strane, nisu videli,nalazi se precizan merac kolicine goriva.O kvalitetu,oktanima,ne bi jer su o tome vec pisali i pisu uvazeni komentatori godinama.Kada se tome doda kvalitet tehnicke robe,i ostalog ,nije ni cudo da se pretrpase dzubretarski kontejneri ,a lova ode na inostrane racune.Vlast korumpirana ,vrti se u krug ,krpi rupe one vece ,MMf kreditima,rasprodajom Srbije, i ponasa se ko dete koje vrslja u spajzu po teglama,a kad nestane ..cudi se sto vise nema.Da ,al to je dete i ugledalo se na odrasle ,koji muckaju i u Srbiji su oni kurte i murte,"elita" koja nudi u predizbornim kampanjama promene.Tacno,promene se i desavaju,sjahala kurta a uzjahala murta i tako ce biti ..dok ne lipse konjina.

Zlatko

pre 13 godina

Moj auto troši bezolovni. Još pre nekoliko godina sam primetio da manje troši kada sipam gorivo na Lukoilovoj pumpi nego Jugopetrolovoj. Preporučujem svima da zaobiđu njihove pumpe i Ministarstvo za ekonomiju...

Marko

pre 13 godina

NIS-ove pumpe su jedne od najgorih. Skoro ni na jednoj nema ili ne radi pistolj za pumpanje guma, pumpadzije ne izlaze iz kucice da sipaju ni pod razno, ruzne su i usluga im je cesto nikakva.

ekipiranje

pre 13 godina

Krali su, ali - da li su oni krivi, ili onaj ko im je to omogucio?

Naime, ukoliko primetite kradju i da vam je sipano manje goriva nego sto pise, ne postoji nacin da to dokazete osim da pozovete inspekciju bez pomeranja automobila - inspekcija ce kada izadje na teren utvrditi cinjenicno stanje. To rade tako sto ce u mernu posudu tociti gorivo i proveriti tacnost aparata.

Naravno - van radnog vremena inspekcija ne izlazi na teren, tako da cete ili ostaviti automobil na pumpi (cije radnike teretite za kradju) da prenoci do pocetka rada inspekcije (noc, vikend...) ili cete odustati. Ne verujem da cete se odluciti za ono prvo jer bi vam auto osvanuo - najmanje - sa ogrebotinama na obe strane.

Takodje, pumpadzije nemaju rastelovan aparat koji uvek gresi podjednako, vec daljinski regulisu protok, odnosno ocitavanje. Kad inspekcija dodje, preuzme mernu posudu od pumpe i toci u nju, naravno, laziranje nije aktivirano i sve radi kako treba.

Ovo znaju svi, samo inspekcija "ne zna".

Dakle, onih xy pumpadzija su izvrsioci, ali imaju saucesnike svuda, cak i u inspekciji koja se mozda od toga dobrano oparila.

Na kraju da napomenem da nisu svi isti: poznajem inspekciju koja je efikasna i dobro organizovana i koja vam moze pomoci u ovakvim slucajevima.

Kako ih licno poznajem, koristio sam njihove "usluge" par puta i mogu reci da sve nepogresivo razresavaju. U pitanju su divni momci, koji ne igledaju divno, prijatnog nastupa, ali sa nagovestajem maksimalne neprijantnosti koja bi mogla da se dogodi ukoliko ne ispostujete njihovu molbu uz ljubazan osmeh.

Tamo gde sam saradjivao sa pomenutom "inspekcijom", suprotno mojim ocekivanjima, i da danas mi se smese kad dodjem, samo sto me ne ponude kafom i picem. Uvek pozdrave ekipu - prevencija na prvom mestu.

Perica

pre 13 godina

Na pumpi NIS-a u ulici Oplenacka, na Petlovom Brdu ima lik koji kada sipa gorivo izgleda da pritiska neko dugme na pistolju za punjenje i onda masina nastavlja da vrti, ali ne pumpa gorivo!

W

pre 13 godina

Ivica udario na konkurenciju.
Jel moguće da je nekome postalo sumnjivo zašto ljudi sa fakultetskim diplomama u NISu se lome da rade kao pumpadžije.
Da je samo NIS, pa da odahnemo, ali ovako je u svakoj grani srpske privrede. Hleb, mobilni telefoni, računari, građevina ...

malo se (ne) razumem

pre 13 godina

e a ja patriJOTA... hajde da kupujem na nasim pumpama, da ne ide grcima ili madjarima a kada ono, auto mi trosi duplo vise nego u van Srbije... ovako Otadzbina vraca patriotama dijaspore kada dodju na odmor a uz to im guza odrana do koske bez pokrica... pitam se zasto ne objave imena radnika, lokacije pumpi pa kada im se podele zauske, pitam se hoce li ikada iko jos od PUMPADZIJA imati klikere da ukrade... davace dzabe cokoladice uz racun

ANA

pre 13 godina

Najtraženiji posao u ovoj zemlji,ni jednu krizu pumpađžije nisu osetile.Molim pročešljajte sve gradove.Njihova deca za Novu godinu dobijaju poklone,da me bude sramota njihove sramote.Što više imaš,još ti više treba.Sramota

covek

pre 13 godina

Lepo ovako resite problem!Svaki tocioc koji ima besan auto,kucu ili stan ili u mnozini sve to a znam da nijedan ne vozi zastavu ili krs neki niti zivi u stanu od 50kvm tako da je sve jasno ako nije nasledio,odakle ti bato?? Drzava lako to moze resiti sa poreklom imovine lepo ali ce onda sa pumpi morati da predje i ostale sfere drustva ali nece!!Kada bi sve to od lopova pouzimali lepo videli bi da ovde ima nadam se 40% postenih od plate da zive kao i ja...

Pumpadjija ne sa nis-a

pre 13 godina

Znaci zato su zabranili sipanje u kante... e, sad bi vas zamolio da nadjete koje su sve to pumpe sa sve adresom i lokacijom. Osim toga primetio sam interesantnu stvar narocito na svim EKO helenic i pojedinim MoL pumpama, kada tocim gorivo: Uvek kada sipam gorivo kada vratim pistolj u leziste dodaje se po par dinara na kolicinu koju sam prethodno sipao, nezavisno od toga koja je kolicina goriva u pitanju... Jel to neka pumpadzijska taxa za upotrebu aparata ili sta?
(bole, 9. novembar 2010 11:12)
Kada tocis gorivo u automobil nemoj naglo da vracas crevo na svoje mesto jer to gorivo koje se nalazi u crevu ti pokrene tih dinar dva .Vracaj polako i nece biti problema

Zuki

pre 13 godina

@mile kitic
Manje NIS-ove pumpe imaju neki cudan sistem u upotrebi. Moguce je "izdati" gorivo bez da se izdavanje registruje na kasi. Provereno. Bio sam bez goriva i namolio pumpadziju koji je vec zakljucio dnevni pazar da mi sipa. Pristao je ali da mi ne izda racun jer je vec sve zatvorio.
Znaci moze, kako hoces.

Mile

pre 13 godina

Meni je najzanimljivije to sto u ovom sistemu lopovluka nisu pokradeni ni omrazeni im poslodavci ni draga nam drzavna kasa. Pokradeni smo mi obican svet od strane istog "obicnog" sveta. Posle su uvek krivi kapitalisti i drzava sto je cesto tacno ali vole i komsije, drugari, braca da orobe jedni druge vise nego bilo sta. Mnogo smo los narod.

mile kitic

pre 13 godina

Ne razumem bas koja je njihova licna korist bila od ovoga?
Ako mi i ukrade na litrima, svakako mi izda fiskalni racun i cela suma je knjizena automatski, znaci ne moze da uzme pare direktno u dzep. Ostajalo se samo viska goriva u rezervoarima, sot je korist (protivpravna naravno) za NIS ili ev za samu pumpu kao poslovnu jedinicu.
Jedino ako su naknadno na kvarno izvlacili gorivo iz rezervoara (ali zar i oni nisu plombirani/zakljucani) pa ga na crno prodavali...
Um eli neko da mi objasni ovu igranku?

Jakob

pre 13 godina

Javna je tajna da ovo traje bar 15-20 godina, a samo će da nastrada njih 20-30 koji to rade poslednjih nekoliko.
Šta sa ostalima?
Lično znam dvojicu koji imaju po par stanova i po jedna dobra kola i jedna "krš" kojima idu na posao (kad kažem krš, mislim tipa golfa "trojke" itd)

marko

pre 13 godina

Secam se 2000-te, krenem na more u CG sipam dizel. Predjem X kilometara i taman udjem u CG pali se rezerva. OK, sipam takodje pun rezervoar i gas po onim CG brdima. I ima sta da vidim predjem sa tim CG dizelom X+25% kilometara. Ajd posumnjam, pa sipam ponovo, meri litre, meri kilometre u CG i to je to. Ponovim isti eksperiment u povratku kroz Srbiju i jos gore, cak i manje od onih X. Ladno su krali 20 do 30%. Dakle oduvek su krali. Pa bih sa obzirom an tu desetogodisnju okolnost, zamolio ekipu na vlasti da proveri malo imovinu pumpadzija, a usput i carinika.

Boris

pre 13 godina

Ovo nikada ne bi bilo otkriveno da je NIS ostao državna firma.
Šta mislite šta će tek da pronađu u Telekomu?
Sada će 100% da odlože privatizaciju Telekoma, dok ne "srede" stvari.

shonex

pre 13 godina

...To ja sam ja primetio jos pre godinu dana nis, jugopetrol, lukoil I avia narocito tocili su I manje od 80% goriva....vec godinu dana sipam na molu I razlika u potrosnji je ogromna sto meni puno znaci jer prelazim 2000km mesecno. Samo kad sam ja ovo pricao meni niko nije verovao!!!

Fudbaler

pre 13 godina

Video sam kako kradu na NIS pumpi na autoputu ka Nišu na uzbrdici pre Bubanj Potoka - čovek pre mene sipao 1000 din, dao im keš i otišao bez računa, jedan od dvojice radnika mene zapričava i bez vraćanja pištolja nastavlja da sipa meni pun rezervoar. Ja plaćam karticom i moj benzin, kao i benzin ovog lika pre mene, a oni sebi njegovih 1000 din u džep. Naravno, shvatio sam tek kad sam krenuo kako su me namagarčili, jer u auto u koji uvek staje tačno 42 litra nije moglo nikako stati 50 litara, onda sam vratio film i shvatio zašto je pumpadžija bio tako neuobičajeno "pričljiv", a zašto sam ja ispao magarac.

Dexter

pre 13 godina

Jednom mi se desilo da u svoj rezervoar sipam tacno 61.5 litara,a zapremina je tacno 61.5 litara. I ne bi bilo nista strasno da nisam dovezao auto, po mojoj oceno sa bar 2-3 litre u njemu, na MOL pumpi u Pancevu na obilaznici!!!! Nikada vishe nisam tankao do kraja u Srbiji,sve po 15-20 lit max.
E sad drugo, drugar je radio u BG na pumpi i objasnjavao foru kako se krade. U sustini to se radilo na onim starim pumpama. Krades kolko ti treba!!! Ali bukvalno!!!

Marko

pre 13 godina

Spisak pumpi gde su krali:

1. Šopići - Ibarska magistrala, izlaz iz Beograda
2. Stepojevac - Ibarska magistrala, blizu Beograda
3. Barajevo
4. Lipovica 1 - Ibarska magistrala, izlaz iz Beograda
5. Surčin selo
6. Surčin Aerodrom
7. Nacional - Novi Beograd
8. Zmaj 2 - Beograd
9. Dimitrija Tucovića - centar Beograda
10. Cvijićeva - centar Beograda
11. Sever - Smederevski put, izlaz iz Beograda
12. Kosmaj
13. Velika Plana grad 2 - autoput Beograd-Niš
14. Mali Požarevac - autoput Beograd-Niš
15. Batajnica
16. Vase Pelagića - centar Beograda
17. Stadion JA
18. Avalski put - Trošarina
19. Zlatibor
20. Sevojno 2

mile kitic

pre 13 godina

Ne razumem bas koja je njihova licna korist bila od ovoga?
Ako mi i ukrade na litrima, svakako mi izda fiskalni racun i cela suma je knjizena automatski, znaci ne moze da uzme pare direktno u dzep. Ostajalo se samo viska goriva u rezervoarima, sot je korist (protivpravna naravno) za NIS ili ev za samu pumpu kao poslovnu jedinicu.
Jedino ako su naknadno na kvarno izvlacili gorivo iz rezervoara (ali zar i oni nisu plombirani/zakljucani) pa ga na crno prodavali...
Um eli neko da mi objasni ovu igranku?

Marko

pre 13 godina

NIS-ove pumpe su jedne od najgorih. Skoro ni na jednoj nema ili ne radi pistolj za pumpanje guma, pumpadzije ne izlaze iz kucice da sipaju ni pod razno, ruzne su i usluga im je cesto nikakva.

Зоран

pre 13 godina

Па пумпаџије то радиле од 1990 до 2000 као добар дан. Тад смо воѕили воду са додатком бензина, а сад бензин са додатком воде. И тада си ТИ био на власти.

ANA

pre 13 godina

Najtraženiji posao u ovoj zemlji,ni jednu krizu pumpađžije nisu osetile.Molim pročešljajte sve gradove.Njihova deca za Novu godinu dobijaju poklone,da me bude sramota njihove sramote.Što više imaš,još ti više treba.Sramota

gordijanus

pre 13 godina

ne razumem zasto ovo objavljujete dok se hapsenja nastavljaju? jel da bi simpatizeri sps-a uspeli da se izvuku ako su u istu pljacku upetljani? zaista ne razumem ivicinu potrebu da bude svuda prvi u medijima, skoro da je postao ko tadic, koga vise ne uzimaju za ozbiljno...mnogo je bolje imati efikasnije delovanje i biti u senci, ali da znamo da je posao odradjen...ovako ce sve sve svesti na skandaloznu vest...a takvih nam je pun kufer, ukljucujuci i ono staro koferce...

MUKNAVI

pre 13 godina

Sta li radite kada tocite u rezervoar bile su moje reci,jer sipam u kanister gorivo ,a sa druge strane, nisu videli,nalazi se precizan merac kolicine goriva.O kvalitetu,oktanima,ne bi jer su o tome vec pisali i pisu uvazeni komentatori godinama.Kada se tome doda kvalitet tehnicke robe,i ostalog ,nije ni cudo da se pretrpase dzubretarski kontejneri ,a lova ode na inostrane racune.Vlast korumpirana ,vrti se u krug ,krpi rupe one vece ,MMf kreditima,rasprodajom Srbije, i ponasa se ko dete koje vrslja u spajzu po teglama,a kad nestane ..cudi se sto vise nema.Da ,al to je dete i ugledalo se na odrasle ,koji muckaju i u Srbiji su oni kurte i murte,"elita" koja nudi u predizbornim kampanjama promene.Tacno,promene se i desavaju,sjahala kurta a uzjahala murta i tako ce biti ..dok ne lipse konjina.

Zuki

pre 13 godina

@mile kitic
Manje NIS-ove pumpe imaju neki cudan sistem u upotrebi. Moguce je "izdati" gorivo bez da se izdavanje registruje na kasi. Provereno. Bio sam bez goriva i namolio pumpadziju koji je vec zakljucio dnevni pazar da mi sipa. Pristao je ali da mi ne izda racun jer je vec sve zatvorio.
Znaci moze, kako hoces.

covek

pre 13 godina

Lepo ovako resite problem!Svaki tocioc koji ima besan auto,kucu ili stan ili u mnozini sve to a znam da nijedan ne vozi zastavu ili krs neki niti zivi u stanu od 50kvm tako da je sve jasno ako nije nasledio,odakle ti bato?? Drzava lako to moze resiti sa poreklom imovine lepo ali ce onda sa pumpi morati da predje i ostale sfere drustva ali nece!!Kada bi sve to od lopova pouzimali lepo videli bi da ovde ima nadam se 40% postenih od plate da zive kao i ja...

ekipiranje

pre 13 godina

Krali su, ali - da li su oni krivi, ili onaj ko im je to omogucio?

Naime, ukoliko primetite kradju i da vam je sipano manje goriva nego sto pise, ne postoji nacin da to dokazete osim da pozovete inspekciju bez pomeranja automobila - inspekcija ce kada izadje na teren utvrditi cinjenicno stanje. To rade tako sto ce u mernu posudu tociti gorivo i proveriti tacnost aparata.

Naravno - van radnog vremena inspekcija ne izlazi na teren, tako da cete ili ostaviti automobil na pumpi (cije radnike teretite za kradju) da prenoci do pocetka rada inspekcije (noc, vikend...) ili cete odustati. Ne verujem da cete se odluciti za ono prvo jer bi vam auto osvanuo - najmanje - sa ogrebotinama na obe strane.

Takodje, pumpadzije nemaju rastelovan aparat koji uvek gresi podjednako, vec daljinski regulisu protok, odnosno ocitavanje. Kad inspekcija dodje, preuzme mernu posudu od pumpe i toci u nju, naravno, laziranje nije aktivirano i sve radi kako treba.

Ovo znaju svi, samo inspekcija "ne zna".

Dakle, onih xy pumpadzija su izvrsioci, ali imaju saucesnike svuda, cak i u inspekciji koja se mozda od toga dobrano oparila.

Na kraju da napomenem da nisu svi isti: poznajem inspekciju koja je efikasna i dobro organizovana i koja vam moze pomoci u ovakvim slucajevima.

Kako ih licno poznajem, koristio sam njihove "usluge" par puta i mogu reci da sve nepogresivo razresavaju. U pitanju su divni momci, koji ne igledaju divno, prijatnog nastupa, ali sa nagovestajem maksimalne neprijantnosti koja bi mogla da se dogodi ukoliko ne ispostujete njihovu molbu uz ljubazan osmeh.

Tamo gde sam saradjivao sa pomenutom "inspekcijom", suprotno mojim ocekivanjima, i da danas mi se smese kad dodjem, samo sto me ne ponude kafom i picem. Uvek pozdrave ekipu - prevencija na prvom mestu.

Milan G.

pre 13 godina

Znam ja ovo odavno,zato izbegavam NIS-ove pumpe u sirokom luku vec neke tri godine i nije mi zao tih lopova,samo se cudim naivcinama koje i dalje kupuju gorivo kod njih.

bole

pre 13 godina

Znaci zato su zabranili sipanje u kante... e, sad bi vas zamolio da nadjete koje su sve to pumpe sa sve adresom i lokacijom. Osim toga primetio sam interesantnu stvar narocito na svim EKO helenic i pojedinim MoL pumpama, kada tocim gorivo: Uvek kada sipam gorivo kada vratim pistolj u leziste dodaje se po par dinara na kolicinu koju sam prethodno sipao, nezavisno od toga koja je kolicina goriva u pitanju... Jel to neka pumpadzijska taxa za upotrebu aparata ili sta?

Marija

pre 13 godina

Lepo kaže moja komšinica da kad sipa gorivo na NIS-ovoj pumpi u Grčića Milenka, skala na instrument tabli joj pokazuje manje, a ja joj baš i nisam verovala.

glas jadnosti

pre 13 godina

Kupovina i voznja automobila u ovom zemlji su dozivotna kazna.

Bilo bi jako korisno da neki novinar napravi istrazivanje o ovim troskovima i rizicima i rashodima koje trpi vozac.

Odes da kupis auto - vracena kilometraza, nigde servisne knjizice, na placu ne daju da se auto vozi na pregled jer nije registrovan...

Kupis krsh, odes da ga prevedes odrape te, odes da ga registrujes odrape te, placas stotinama i hiljadama dinara najobicnije formulare.

Onda odes na pumpu po krs benzin i sipaju ti 20% krsha manje.

Izadjen na ulicu upadnes u rupu razvalis auto- nikome nista.

Na najglupljem mestu na svetu uhvate te da vozis preko ogranicenja , citavih 60km/h i odrape ti kaznu izbroje ti bodove.

Odes da stavis zimske gume, kazu ti da su juce poskupele zbog velike potraznje. A kada si tu kupi i novu obaveznu prvu pomoc samo 2600 din.

Krenes da se parkiras, nigde mesta...Kada ga nadjes platices ali vise jer je i parking poskupeo.
Neces da platis, parkiras se na mracnom parkingu odose brisaci, radkapne, malo ga i bahato izgrebu tek da ga obeleze.

A na prolece nove tablice!

Oces da vozis? Plati bato!!!

neko

pre 13 godina

Ovo nije vest,ovo se radi već 20 godine.Javna tajna, pupmpadžije su ko i carinici.Mora da se neko nekome zamerio, neće da plaća, pa mora pod led. Malo senzacije za medije, da narod vidi da se u ovoj zemlji ozbiljno radi.
I na kraju, k'o i uvek-tresla se gora, rodio se miš!

bezolovni

pre 13 godina

Jugopetrolove pumpadzije kradu vec decenijama. Krali su nekada sipajuci u Fiat 1300 i kradu sada, sipajuci u Grnade Punto. Krali su od prve generacije turskih gastarbajtera, kradu i sada, od njihovih unuka.
Zato lepo treba organizovati svecanost i svima im uruciti satove sa posvetom:
"Nasim vernim prevarantima, stelovaocima brojcanika i dolivacima vode.

Vase verne musterije za jubilarnih 50 godina"

antilopov

pre 13 godina

Meni je jednom sipao "pun" rezervoar u Topcideru i bi mi cudno otkud toliko da stane kad mi je pokazivac govorio drugacije.

Drugi put ponovo, nakon cega sam batalio NIS iako sam akcionar :)

Zlatko

pre 13 godina

Moj auto troši bezolovni. Još pre nekoliko godina sam primetio da manje troši kada sipam gorivo na Lukoilovoj pumpi nego Jugopetrolovoj. Preporučujem svima da zaobiđu njihove pumpe i Ministarstvo za ekonomiju...

laki

pre 13 godina

Kakvi ljudi nam rade po ministarstvima, strasno. Kriminal je usao u svaku poru srpskog drustva. Moj utisak je da se bar na 50% pumpi u Srbiji krade gorivo na ovakav nacin. Kad god sam dolazio autom kuci i sipao gorivo na nekoj pumpi, imao sam utisak da brojac pokazuje vise nego sto je zaista stalo.

Deda Deere

pre 13 godina

Meni je 2x na pumpi kod Gradske bolnice u Bgd (ul. Dimitrija Tucovica) stalo vise benzina od zapremine rezervoara!!!
Proverio zapreminu rezervoara i namerno sipao 2x. Zalio se sa potvrdama i racunima i....
i....
Nikom nista!!!
Isti majstori rade i danas.
Drzavna firma nije zgodno da se talasa, svasta moze da ispadne....

Skretnicar

pre 13 godina

A ja mislio da moj auto mnogo trosi pa ga tero u servis.
Lepo sam ja govorio da merenje potrosnje orrva u srdji je djavolski ttezak posao mnogi miuveervalli.
Jos da se kvaltet gorva ispta u nekoj nezavisnoj labaratoriji da onda pocnu hapsenja bila bi tek onda prava stvar.

Vučko

pre 13 godina

Ih kada bih ste znali koja je to lova. A to mu dodje odprilike ovako, ne smem sve da napišem , : U rafineriji dodje dasa iz JUGOINSPEKTA, možeš misliti, kakav naziv, i kaže specifična tež. je 0,785 a ne 0,850. Jugopetrol kupuje 1000 tona, znaći zvanično se krade 75 tona , 75000 litara, puta pola evra pa ti vidi. I sve je legalno. A zamislite da se proda 4 miliona tona benzina koja lova i to sve je offishiel i po zakonu. Pančevo je jedinstven grad koji ima gasni prsten ali samo 30% ima gasa , neda naftni lobi, Miković,i kompanija iz raznih stranaka, probaj minisre malo da zagrebeš odmah će te smeniti , ajde da se kladimo, veliki je to zverinjak,...

Perica

pre 13 godina

Na pumpi NIS-a u ulici Oplenacka, na Petlovom Brdu ima lik koji kada sipa gorivo izgleda da pritiska neko dugme na pistolju za punjenje i onda masina nastavlja da vrti, ali ne pumpa gorivo!

Čika Boža

pre 13 godina

Još jedna tema za zanajavanje ovoga pokradenog i izigranog naroda.Od svega ovoga nema ništa,potrebno je skrenuti pažnju naroda bar malo sa nekom novom ujdurmom.Slažem se sa predhodnim komentaom-gordanius- da je totalno suludo da na početku akcije hapšenja ministar Dačić daje ovakve upozoravajuće izjave tj. kao da preko medija upozorava ove lopurde da zastanu sa kradjom dok racija ne prodje.Sve podseća na Dačićevu izjavu vezanu za hapšenje narko dilera kada je u dnevniku rekao A OD SUTRA HAPSIMO VODJE NARKO DILERA... pa Šarić uteče iz zemlje.Očigledno čovek gledao dnevnik.O kvalitetu goriva ne treba ni govoriti a trebalo bi jer vozimo sa naj skupljim i najlošijim gorivom u Evropi.Još jedna bruka aktuelne vlasti.
PS.Dali će se predsednik Tadić opet loše osećati kada čuje za ovu kradju preko medija...

Aleksandar

pre 13 godina

U Leskovcu na NIS -ovoj pumpi kod motela Atina nikada,ali nikada mi nisu dali racun za gorivo ukoliko im ne zatrazim.A pritom znam da na toj pumpi radi bivsi robijas!
Dali to znaci da sam i tu kradu???
Neznam sta da radim,dali da ih prijavim centrali u Bg-u ili bi i ovi u Beogradu samo odmahnuli rukom i nista nebi preduzeli povodom toga?!
Objavite mi poruku,molim vas.

aca

pre 13 godina

Nece valjati ako pohapse sve lopove u ovoj zemlji. Bice na Jednog zaposlenog jedan penzioner i jedan zatvorenik. Samo da ih nahranimo pa treba mnogo...

Pumpadjija ne sa nis-a

pre 13 godina

Znaci zato su zabranili sipanje u kante... e, sad bi vas zamolio da nadjete koje su sve to pumpe sa sve adresom i lokacijom. Osim toga primetio sam interesantnu stvar narocito na svim EKO helenic i pojedinim MoL pumpama, kada tocim gorivo: Uvek kada sipam gorivo kada vratim pistolj u leziste dodaje se po par dinara na kolicinu koju sam prethodno sipao, nezavisno od toga koja je kolicina goriva u pitanju... Jel to neka pumpadzijska taxa za upotrebu aparata ili sta?
(bole, 9. novembar 2010 11:12)
Kada tocis gorivo u automobil nemoj naglo da vracas crevo na svoje mesto jer to gorivo koje se nalazi u crevu ti pokrene tih dinar dva .Vracaj polako i nece biti problema

W

pre 13 godina

Ivica udario na konkurenciju.
Jel moguće da je nekome postalo sumnjivo zašto ljudi sa fakultetskim diplomama u NISu se lome da rade kao pumpadžije.
Da je samo NIS, pa da odahnemo, ali ovako je u svakoj grani srpske privrede. Hleb, mobilni telefoni, računari, građevina ...

Dragan

pre 13 godina

Radno mesto pumpadzije decenijama u NIS-u se kupuje. Pre 20 godina cena je bila 15 hiljada maraka. Ne znam koja je cena sada ali pricali su mi kako se te pare vracaju kradjom na benzinu u maksimalnom roku od 6 meseci pa koliko da je radnik "nesposoban".

Fudbaler

pre 13 godina

Video sam kako kradu na NIS pumpi na autoputu ka Nišu na uzbrdici pre Bubanj Potoka - čovek pre mene sipao 1000 din, dao im keš i otišao bez računa, jedan od dvojice radnika mene zapričava i bez vraćanja pištolja nastavlja da sipa meni pun rezervoar. Ja plaćam karticom i moj benzin, kao i benzin ovog lika pre mene, a oni sebi njegovih 1000 din u džep. Naravno, shvatio sam tek kad sam krenuo kako su me namagarčili, jer u auto u koji uvek staje tačno 42 litra nije moglo nikako stati 50 litara, onda sam vratio film i shvatio zašto je pumpadžija bio tako neuobičajeno "pričljiv", a zašto sam ja ispao magarac.

alek

pre 13 godina

U Grcica Milenka sigurno kradu.Pre mnaje od mesec dana sam sipao navodno oko 17 litara. Sigurno su mi ukrali vise od 5 litara.Oko 30% procenata po sipanju kradu na toj pumpi.
Zivo me interesuje da li su i nju blokirali.Krivo mi je bilo tog dana sto nisam do vrha sipao jer bih tada imao dokaz da kradu.

Više ne kredu...nemaju šta, a ni koga.

pre 13 godina

Posle svih ovih godina i xxx otkrivenih mafija, čekam dan kad će osvanuti vest da nas niko nije pokrao.

Tomislav

pre 13 godina

Samo kod nas može da u rezervoar od 30 litara (tng) da stane 32 litra. Kako? Pumpadžija: "Pištolj ima dobru kompresiju pa može više da sabije" ???????

malo se (ne) razumem

pre 13 godina

e a ja patriJOTA... hajde da kupujem na nasim pumpama, da ne ide grcima ili madjarima a kada ono, auto mi trosi duplo vise nego u van Srbije... ovako Otadzbina vraca patriotama dijaspore kada dodju na odmor a uz to im guza odrana do koske bez pokrica... pitam se zasto ne objave imena radnika, lokacije pumpi pa kada im se podele zauske, pitam se hoce li ikada iko jos od PUMPADZIJA imati klikere da ukrade... davace dzabe cokoladice uz racun

Goran

pre 13 godina

Dva puta sam sipao na pumpi u Grcica Milenka (jednom 15, jednom 20 litara) i oba puta sam ostao kratak za bar po 5 litara. Kada sam ukapirao sta se desava, vratio sam se da se svadjam sa pumpadzijama, a oni su me kulirali najstrasnije i pravili budalu od mene.

Vlada

pre 13 godina

Ako sam dobro razumeo, gorivo koje je losijeg kvaliteta, placamo skuplje nego svuda u okruzenju i jos ga dobijemo manje nego sto smo platili?!
Jedina dobra stvar u ovoj prici je da cemo jos malo poceti da blejimo, pa nam nece trebati gorivo nego na livadu pa da pasemo, tamo nam je i mesto...

Mile

pre 13 godina

Meni je najzanimljivije to sto u ovom sistemu lopovluka nisu pokradeni ni omrazeni im poslodavci ni draga nam drzavna kasa. Pokradeni smo mi obican svet od strane istog "obicnog" sveta. Posle su uvek krivi kapitalisti i drzava sto je cesto tacno ali vole i komsije, drugari, braca da orobe jedni druge vise nego bilo sta. Mnogo smo los narod.

marko

pre 13 godina

Secam se 2000-te, krenem na more u CG sipam dizel. Predjem X kilometara i taman udjem u CG pali se rezerva. OK, sipam takodje pun rezervoar i gas po onim CG brdima. I ima sta da vidim predjem sa tim CG dizelom X+25% kilometara. Ajd posumnjam, pa sipam ponovo, meri litre, meri kilometre u CG i to je to. Ponovim isti eksperiment u povratku kroz Srbiju i jos gore, cak i manje od onih X. Ladno su krali 20 do 30%. Dakle oduvek su krali. Pa bih sa obzirom an tu desetogodisnju okolnost, zamolio ekipu na vlasti da proveri malo imovinu pumpadzija, a usput i carinika.

Boris

pre 13 godina

Ovo nikada ne bi bilo otkriveno da je NIS ostao državna firma.
Šta mislite šta će tek da pronađu u Telekomu?
Sada će 100% da odlože privatizaciju Telekoma, dok ne "srede" stvari.

shonex

pre 13 godina

...To ja sam ja primetio jos pre godinu dana nis, jugopetrol, lukoil I avia narocito tocili su I manje od 80% goriva....vec godinu dana sipam na molu I razlika u potrosnji je ogromna sto meni puno znaci jer prelazim 2000km mesecno. Samo kad sam ja ovo pricao meni niko nije verovao!!!

Jakob

pre 13 godina

Javna je tajna da ovo traje bar 15-20 godina, a samo će da nastrada njih 20-30 koji to rade poslednjih nekoliko.
Šta sa ostalima?
Lično znam dvojicu koji imaju po par stanova i po jedna dobra kola i jedna "krš" kojima idu na posao (kad kažem krš, mislim tipa golfa "trojke" itd)

Dexter

pre 13 godina

Jednom mi se desilo da u svoj rezervoar sipam tacno 61.5 litara,a zapremina je tacno 61.5 litara. I ne bi bilo nista strasno da nisam dovezao auto, po mojoj oceno sa bar 2-3 litre u njemu, na MOL pumpi u Pancevu na obilaznici!!!! Nikada vishe nisam tankao do kraja u Srbiji,sve po 15-20 lit max.
E sad drugo, drugar je radio u BG na pumpi i objasnjavao foru kako se krade. U sustini to se radilo na onim starim pumpama. Krades kolko ti treba!!! Ali bukvalno!!!

Marko

pre 13 godina

Spisak pumpi gde su krali:

1. Šopići - Ibarska magistrala, izlaz iz Beograda
2. Stepojevac - Ibarska magistrala, blizu Beograda
3. Barajevo
4. Lipovica 1 - Ibarska magistrala, izlaz iz Beograda
5. Surčin selo
6. Surčin Aerodrom
7. Nacional - Novi Beograd
8. Zmaj 2 - Beograd
9. Dimitrija Tucovića - centar Beograda
10. Cvijićeva - centar Beograda
11. Sever - Smederevski put, izlaz iz Beograda
12. Kosmaj
13. Velika Plana grad 2 - autoput Beograd-Niš
14. Mali Požarevac - autoput Beograd-Niš
15. Batajnica
16. Vase Pelagića - centar Beograda
17. Stadion JA
18. Avalski put - Trošarina
19. Zlatibor
20. Sevojno 2