Srbija

Ponedeljak, 24.03.2008.

08:32

Danas ističe rok za Geneks

Rok za dostavljanje ponuda na tender za prodaju Geneksove imovine ističe danas, a aukcijska prodaja zakazana je za 31. mart.

Izvor: B92

Default images

Tendersku dokumentaciju za kupovinu imovine Geneksa u Beogradu je otkupilo više od 20 zainteresovanih kupaca, a šest za kupovinu imovine na Kopaoniku.

Agencija za privatizaciju je krajem prošle godine objavila tender za prodaju hotela i drugih objekata nekadašnjeg Geneksa na Kopaoniku po početnoj ceni od 45 miliona evra i u Beogradu po početnoj ceni od 85 miliona evra.

Beogradska celina imovine obuhvata hotel "Kontinental", odnosno nekadašnji "Interkontinental", CG apartmane i poslovni prostor, poznate kao Geneks apartmani, tenisku halu i energanu, ukupne površine 72.225 kvadrata.

Hotel "Kontinental" zauzima 6.041 kvadratni metar zemljišta i ima površinu od 31.453 kvadratna metra. Geneks apartmani, površine 31.877 kvadrata, obuhvataju rezidencijalne stanove i kancelarijski prostor i prostiru se na 4.759 kvadrata zemljišta. Poslovni prostor, poznat i kao Mala kula, nalazi se na 937 kvadrata zemljišta i ima 9.892 kvadrata.

Uslov za preuzimanje objekata u Beogradu je brend u gradskom hotelijerstvu, nivoa četiri internacionalne zvezdice, a obaveze su zadržavanje funkcije hotela i poslovno rezidencijalnih apartmana najmanje 20 godina i obezbeđenje nivoa od četiri zvezdice u roku od tri godine od dana preuzimanja.

Imovina na Kopaoniku obuhvata hotele "Grand" i "Sunčani vrhovi" i 106 stanova na toj planini i u Raškoj, ukupne površine 50.802 kvadrata, kao i restoran "Zvrk".

Hotel "Grand" je površine 18.237 kvadratna, a nalazi se na površini od 7.060 kvadrata. "Sunčani vrhovi", poznati kao apartmani Konaci, sastoje se od šest povezanih polukružnih paviljona, prostiri se na 6.475 kvadrata zemljišta i imaju površinu od 29.635 kvadrata. Stanovi su ukupne površine 2.930 kvadrata.
Hotel Grand na Kopaoniku
Investitor zaniteresovan za kupovinu imovine na Kopaoniku mora da poseduje zaštićeni brend u odmorišnom hotelijerstvu, pri čemu svaki njegov objekat mora da ima kategoriju četiri internacionalne zvezdice.

Novi vlasnik te imovine će se obavezati da zadrži funkciju hotela najmanje 20 godina i da u roku od dve godine od prodaje obezbedi kategoriju četiri zvezdice za hotele.

Lampsa jedina objavila nameru da učestvuje na tenderu

Grčka kompanija Lampsa je potvrdila da će dostaviti ponudu za kupovinu ukupne imovine Geneksa koja je ponuđena na prodaju. Podršku Lampsi daće Nacionalna banka Grčke i Ašmor grupa, londonska kompanija za upravljanje investicionim fondovima, među kojima je i fond koji je većinski vlasnik Karneksa iz Vrbasa.

Lampsa je jedna od najpoznatijih kompanija u svetu koje se bave hotelijerstvom. Vlasnik je hotela "Grand Bretagne" u Atini, gde je i poslovni centar kompanije, kao i suvlasnik kompanije Turist risort, u čijem su sastavu hoteli Hilton i Old taun na Rodosu. Pored hotelijerstva, kompanija se bavi prometom nekretnina i vlasnik je 200 brodova.

U Srbiji je Lampsa nedavno preuzele 51 odsto luksuznog hotela Hajat i na aukciji je za 610 miliona dinara kupila hotel Ekscelzior, čija je početna cena bila 141,9 miliona dinara.

Plan kompanije je, kako navode njeni zastupnici, da "Kontinental" uključi u hotelski lanac "Šeraton", kao i da unapredi turističku ponudu u Srbiji i uvede novine u prometu nekretnina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

5 h

Podeli: