Tehnopolis

Sreda, 28.12.2022.

19:00

Legendarni dizajner igara veruje da će postati AI i da će biti tu i nakon što umre

Kodžima voli da probija granice onoga što mogu igre, pa ne bi bilo čudno da to učini i sa granicama života i smrti.

Izvor: B92, Mashable

Legendarni dizajner igara veruje da će postati AI i da će biti tu i nakon što umre
Foto: DEIVIDI CORREA DE SOUZA / Shutterstock.com

Veliki broj nas ima neku listu – kolekciju ili spisak stvari koje želimo da ostvarimo ili iskusimo pre nego što se naše kratko putovanje na ovoj planeti okonča. Mnogi pokušavaju da u tom periodu žive koliko god mogu, dok god mogu.

Međutim, legendarni Hideo Kodžima veruje da ima znatno više vremena da nastavi sa kreiranjem u odnosu na ono čime raspolaže prosečno ljudsko biće. On veruje da će nakon smrti postati AI (veštačka inteligencija) i da će i dalje biti prisutan.

U nedavnom intervjuu za IGN, Kodžima je odgovarao na pitanje da li postoje neke filozofije ili osećanja kojih bi voleo da se Kojima Productions pridržava, nakon što on više ne bude s nama. Ovo je kreatora inspirisalo da otkrije neke jedinstvene planove koje ima za svoj život nakon smrti.

"Nastaviću da vodim onoliko dugo koliko sam tu, i sve što mi je bitno jeste da naši koreni ostanu netaknuti kada je u pitanju kreiranje. Ali znate, verovatno je da ću postati AI i ostaću tu. Morate da budete stimulisani na različite načine kako biste nastavili da kreirate nove stvari, pa pretpostavljam da ću nastaviti da sarađujem sa drugima i kreiram nove stvari čak i kada budem AI", istakao je Kodžima.

S obzirom na to koliko često Kodžima voli da probija granice onoga šta igre mogu da budu, zajedno sa naklonošću ka zamršenim pričama, ne predstavlja iznenađenje da se kreator i dizajner igara ne bi zadovoljio skromnom sahranom ili kremacijom nakon smrti.

Da li su čovečanstvo i tehnologije evoluirali dovoljno da mogu nekoga uspešno da pretvore u AI, tokom narednih pedesetak godina, ostaje da se vidi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: