Tehnopolis

Subota, 30.01.2016.

22:15

Bio vlasnik Google-a jedan minut, pogledajte koliko je zaradio

Sanmaj Ved, student koledža Babson MBA u blizini Bostona, početkom oktobra prošle godine nakratko je posao vlasnik domena Google.com kada je uspeo da ga kupi za samo 12 dolara.

Izvor: 24sata.hr

Bio vlasnik Google-a jedan minut, pogledajte koliko je zaradio

Foto: Jon Russell / Flickr.com

Ali, njegova sreća nije dugo trajala. Ubrzo je dobio e-mail od Google-a kojim se poništava njegova kupovina. Ipak, Google je odlučio da Sanmaju isplati simboličnu nadoknadu, a nedavno je otkriveno o kojem iznosu je reč.

Sanmay je dobio 6.006,13 dolara - što je Google.com, ispisano brojevima. Ved je odlučio da sav novac pokloni indijskoj neprofitnoj organizaciji The Art of Living, a kada su iz Google-a saznali za njegov plan - udvostručili su iznos.

Google je objavio i da je prošle godine u okviru svog programa, u kojem nagrađuje korisnike koji pronađu sigurnosne mane na njihovoj stranici, nagradio više od 300 osoba, što je kompaniju stajalo 2 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: