Tehnopolis

Utorak, 08.01.2013.

13:07

40 milijardi 'preuzimanja' sa App Store-a

Broj preuzimanja aplikacija s Apple-ovog App Store-a dostigao je cifru od 40 milijardi jedinstvenih "skidanja", od čega je polovina preuzeta u 2012. godini. U kompaniji iz Kupertina nadaju se da će se ova cifra u 2013. godini udvostručiti.

Izvor: B92

Default images

Kada je Apple pokrenuo App Store 10. jula 2008. godine, retko ko je mogao da proceni koliko i kako će takav način prodaje aplikacija uticati na razvoj "smart" uređaja. Četiri godine kasnije Apple je objavio kako je broj preuzimanja aplikacija u App Store-u dostigao impresivnih 40 milijardi. Taj broj odnosi se samo na jedinstvena preuzimanja, ne na "re-downloade" i apdejte aplikacija. Kada se sve to uzme u obzir, još je impresivnija brojka od 20 milijardi preuzimanja samo u 2012. godini.

Od ovog broja - dve milijarde preuzimanja obavljeno je samo u decembru, tradicionalno najprometnijem mesecu u App Storeu. Dovoljno je istaći igru "Temple Run" koja je u 2012. godini preuzeta više od 75 miliona puta.

Prema podacima koje je objavio sam Apple, u App Storeu je više od 500 miliona aktivnih računa odnosno korisnika, kojima je na raspolaganju više od 775.000 aplikacija za iPhone, iPad i iPod touch.

Apple je otvaranjem App Store-a omogućio brojnim developerima širom sveta da se probiju i zarade nešto od svojih aplikacija. Tako je toekom godina autorima aplikacija isplaćeno više od sedam milijardi dolara. S obzirom na broj Appleovih uređaja koji raste iz dana u dan, logično je da se očekuje da će se broj preuzimanja samo povećavati...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: