Google obećava preko 120 novih video-igara na svom proizvodu

Nakon što je Google Stadia objavljen u novembru, servis nije bio preterano dobro prihvaćen, ali nije ni ostvario neuspeh. Radi se o konkurentnom proizvodu koji igračima omogućava da igraju nove naslove sa skromnijim investicijama u hardver.

Izvor: B92, benchmark.rs
Podeli
Foto: GettyImages, Justin Sullivan
Foto: GettyImages, Justin Sullivan

Međutim, rani korisnici su se žalili na lag, sliku niske rezolucije, kao i slab izbor video-igara.

Kako bi ispravio početne probleme Stadia servisa, Google je objavio roadmap za ovu godinu, obećavši preko 120 igara.

Tokom narednih meseci, desktop korisnici će imati mogućnost da strimuju u 4K (nije poznato da li se ovo odnosi samo na Stadia Pro pretplatnike, koji trenutno plaćaju mesečnu nadoknadu za strimovanje u 4K).

U istom vremenskom okviru, oni korisnici koji su kupili Stadia kontroler će konačno moći da koriste svoju bežičnu konekciju kada igraju preko desktop verzije Chrome pretraživača. Trenutno, gamepad ne radi bez USB-C kabla na desktopu.

Kada je u pitanju mobilna platforma, Stadia će omogućiti podršku za više Android telefona, s obzirom na to da su od objave samo Google Pixel telefoni mogli da pokreću aplikaciju.

Što se tiče video-igara, Google obećava 10 novih ekskluziva do sredine godine, a kasnije ovog meseca kompanija će objaviti februarske igre za Stadia Pro pretplatnički servis.

strana 1 od 11 idi na stranu