Region 0

27.05.2024.

10:19

Objavljeni novi detalji o padu aviona: Letelica se srušila 20 minuta nakon poletanja

Objavljeni su novi detalji u vezi sa padom sportskog aviona u subotu u šumi južno od Kerestinca, u Hrvatskoj, u kojem je poginula jedna osoba, a povređena četiri putnika.

Izvor: Index.hr

Objavljeni novi detalji o padu aviona: Letelica se srušila 20 minuta nakon poletanja
EPA-EFE/ERIK ABEL SWEDEN OUT

Podeli:

Hrvatska policija je izdala je saopštenje o padu aviona.

"Dana 25. maja oko 15.51 primljena je dojava o padu malog aviona na području Lučkog. Odmah po prijemu, policijski službenici su zajedno sa ostalim službama izašli na teren i započeli potragu.

Službenik policije prvi je stigao do zagrebačkih žrtava, što je takođe potvrdilo tačnost prijave. Na mestu incidenta, u Stupničko-obreškoj šumi, povređenima je ukazana lekarska pomoć i konstatovano je da je u padu aviona jedna osoba preminula.

Naime, avionom 'Cesna' mađarskih registarskih oznaka upravljao je 27-godišnjak, a iz još neutvrđenih razloga, avion se srušio oko 20 minuta nakon poletanja.

Pored pilota, u avionu su bile još četiri osobe, poginuli 30-godišnjak, dva muškarca od 39 i 22 godine i žena od 68 godina. Povrijeđenima je lekarska pomoć pružena u zdravstvenim ustanovama na području Zagreba," opisala je policija u saopštenju.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: