Svet 0

27.05.2024.

9:43

"Užasni masakr"; Izrael objavio: Legitimne mete

Palestinske vlasti i Hamas optužili su Izrael za "masakr” prilikom gađanja centra za raseljena lica nedaleko Rafe, na jugu Pojasa Gaze, dok je izraelska vojska saopštila da je gađala "legitimne mete" i "teroriste".

Izvor: Beta

"Užasni masakr"; Izrael objavio: Legitimne mete
Profimedia

Podeli:

"Ovaj užasni masakr koji su počinile izraelske okupacione snage krši sve međunarodne rezolucije", navodi se u saopštenju palestinskog predsedništva.

Palestinska uprava optužila je Izrael da je "namerno gađao" kamp za raseljena lica Barkasat, severozapadno od Rafe, a kojim upravlja Agencija UN za palestinske izbeglice.

Prema podacima Hamasa, koji je na vlasti u Pojasu Gaze, u bombardovanju je poginulo najmanje 35 osoba, a desetine su ranjene. Palestinski Crveni polumesec saopštio je da je vozilima hitne pomoći prevezen "veliki broj" poginulih ili ranjenih u napadu.

Izraelska vojska je saopštila da je jedan od izraelskih aviona udario na kompleks Hamasa u Rafi, gde su delovali teroristi, uključujući dvojicu vođa pokreta sa Zapadne obale.

"Udar je izveden protiv legitimnih ciljeva prema međunarodnom pravu, upotrebom precizne municije i na osnovu preciznih obaveštajnih podataka koji ukazuju na korišćenje tog područja od strane Hamasa", navodi se u saopštenju izraelske vojske. 

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: