Android 6

26.05.2024.

20:00

Novi savitljivi Samsung telefoni koristiće samo Snapdragon čipove

Prema neimenovanim izvorima, Samsung se odlučio za strategiju sa jednim čipom za svoje predstojeće savitljive/sklopive telefone.

Izvor: GSMArena

Novi savitljivi Samsung telefoni koristiće samo Snapdragon čipove
Framesira / Shutterstock.com

Podeli:

Kako se pominje, Galaxy Z Fold6 i Z Flip6 telefoni koristiće Snapdragon 8 Gen 3 čipove, umesto da kombinuju aktuelni Snapdragon i Exynos 2400.

Izveštaj opovrgava ranije tvrdnje da se Samsung odlučio za strategiju sa dva čipseta na svojim sklopivim telefonima.

Izvori ističu da ova odluka južnokorejske kompanije nije proistekla zbog zabrinutosti Samsunga u vezi sa performansama, nego ima veze sa isplativošću proizvodnje i prodaje.

Razvoj uređaja koji bi koristili dve različite platforme (u ovom slučaju Exynos 2400 i Snapdragon 8 Gen 3) zahteva više resursa za oba razvoja i podršku nakon prodaje. Samsung je, prema izveštaju, procenio da se ne isplati koristiti taktiku sa dva čipa.

Svakako, Samsung očekuje odličnu prodaju Galaxy Z Flip6 i Z Fold6 modela, a s obzirom na to da Z Flip i Z Fold serije svake godine privlače sve veći broj korisnika.

Pojavili su se i novi renderi, koji pokazuju Galaxy Z Flip6 i Z Fold6 dizajne.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: