Svet 5

25.05.2024.

15:59

Volodimir Zelenski će poludeti? Šolc priznao

Nemačka je pružila Kijevu svu vojnu pomoć koju je mogla, izjavio je nemački kancelar Olaf Šolc, prenosi portal "N-tv".

Izvor: Sputnjik

Volodimir Zelenski će poludeti? Šolc priznao
Tanjug/AP Photo/Ebrahim Noroozi

Podeli:

Autor članka podseća da je Nemačka do sada isporučila Ukrajini oružje vredno 28 milijardi evra, kao i dva sistema PVO "patriot".

"Zaista smo po tom pitanju dostigli granice mogućeg... Naša odgovornost je da pomognemo Ukrajini u njenoj odbrambenoj borbi, istovremeno izbegavajući da se sukob pretvori u rat Rusije i NATO," rekao je Šolc.

U tom kontekstu on je ponovio da Berlin nije spreman da isporuči Kijevu rakete dugog dometa "taurus" koje Ukrajina traži.

Berlin je juče objavio o slanju novog paketa pomoći Kijevu koji, između ostalog, uključuje tenkove "leopard 1", dronove i 8.500 granata kalibra 155 mm. "Špigel" je pisao da je Ukrajina od Nemačke dobila i četvrti sistema "iris-T".

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

1 d

Svet

To je to – "rat" je zvanično počeo

Evropska komisija (EK) je danas obavestila kineske proizvođače električnih vozila (EV) o uvođenju dodatnih carina na njihove proizvode koje će stupiti na snagu početkom sledećeg meseca.

15:01

12.6.2024.

1 d

Svet

Putin pobesneo; "Kazna je zaslužena"

Ruski predsednik Vladimir Putin besan je zbog napada dronom na vojni aerodrom u kome su pogođena dva napredna borbena aviona Su-57, rekao je portparol ukrajinske obaveštajne službe.

8:28

13.6.2024.

13 h

Podeli: