Aktuelno 5

26.05.2024.

21:30

Konkurs elegancije: BMW Skytop – stvoren za uživanje FOTO

Iako je Skytop baziran na serijskom modelu, kao i mnogi drugi konceptni automobili teško da će ikada videti proizvodnu traku. Ali to nam ne smeta da uživamo u fotografijama ovog elegantnog kupea.

Izvor: B92

Konkurs elegancije: BMW Skytop – stvoren za uživanje FOTO
BMW

Podeli:

BMW ima dugu tradiciju prezentacije novih konceptnih automobila na konkursu elegancije Villa d'Este.

Ni ova godina nije ništa drugačija u tom pogledu, s obzirom da je nemački proizvođač predstavio koncept Skytop, kupe sa dva sedišta i otvorenim krovom za koji kompanija kaže da je inspirisan modelima iz proščosti brenda.

BMW

"BMW Skytop je zaista jedinstven i egzotičan dizajn, u tradiciji manifestacije Concorso d’Eleganza Villa d’Este", kaže Adrijan van Hojdonk, šef dizajna BMW Grupe.

"Auto nudi kombinaciju dinamike vožnje i elegancije na najvišem nivou, uporedivu sa svojim precima, poput BMW-a Z8 ili BMW-a 503."

BMW

Veze sa Z8 roudsterom su očigledne. Tanka zadnja svetla Skytopa i prednji deo u obliku ajkule su jasna dizajnerska inspiracija preuzeta sa modela iz ranih 2000-ih.

Izvajani dizajn haube, mali farovi i jedinstveni zadnji deo vozila podsećaju na 503 iz kasnih 1950-ih.

Što se motorizacije tiče, ispod haube je poznati 4.4 tvin-turbo V8 sa 625 KS (460 kW) i 750 Nm, preuzet iz produkcijskog BMW-a M8.

Snaga se na sva 4 točka prenosi putem 8-stepenog automatika.

Iako je Skytop baziran na serijskom modelu, kao i mnogi drugi konceptni automobili teško da će ikada videti proizvodnu traku.

Ali to nam ne smeta da uživamo u fotografijama ovog elegantnog kupea.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: