Nauka 9

27.05.2024.

8:09

Tarantino otkrio koji film ga je istraumirao kada je bio dete

Reditelj Kventin Tarantino je u karijeri snimio brojne filmove koji su oduševili i šokirali kritičare i publiku, ali postoji jedan film koji je njega šokirao i istraumirao kada je bio dete.

Izvor: Index.hr

Tarantino otkrio koji film ga je istraumirao kada je bio dete
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Podeli:

Možda bi mnogi pretpostavili da se radi o nekom horor filmu, ali na poznatog reditelja uticaj je imao jedan Diznijev animirani klasik.

Kako prenosi Far Out Magazine, Tarantina je u detinjstvu istraumirao film Bambi iz 1942. godine.

Ovo uopšte nije iznenađujuće s obzirom na određene scene u filmu.

"Bambi koji se razdvojio od majke, lovac koji je njegovu majku upucao i onaj užasni šumski požar uznemirili su me više nego bilo koji drugi film koji sam gledao. Bilo je kao da gledam apokalipsu iz perspektive životinja", istakao je redatelj u svojoj knjizi Cinema Speculation, prenosi Far Out.

Dodao je da je ovaj film "traumirao decu decenijama. Ali mislim da je, čak i više od psihološke dinamike radnje, neočekivani obrt u filmu bio ono što je izazvalo takav šok kod mene", prenosi Far Out. 

Tarantino je istakao da je problem bio i u načinu kako se film predstavljao u reklamama.

"TV reklame nisu istakle pravu prirodu filma. Naprotiv, usredsredile su se na ludorije simpatičnog Bambija i njegovih prijatelja. Ništa me nije pripremilo za srceparajući razvoj događaja. Da sam bio spremniji za ono što ću videti, to bi drugačije uticalo na mene", zaključio je Tarantino.

Podeli:

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: