Liverpul – Crvena zvezda 4:0 (2:0)

Fudbaleri Crvene zvezde doživeli su još jedan ubedljiv poraz u Ligi šampiona, pošto je na "Enfildu" Liverpul bio bolji rezultatom 4:0.

 Firmino 20, Salah 45, 51p, Mane 40
  LIV   CZV  
  4 : 0  

Foto: Screenshot (uefa.com)
90+3' Kraj utakmice - Zvezda je doživela novi ubedljiv poraz!
90+2' Velika šansa za peti gol Liverpula
Propustio ju je Sadio Mane koji je imao stopostotnu priliku, ali je pogodio spoljni deo mreže.
90' Igraće se još tri minuta na "Enfildu"
90' Borjan opet na mestu
Staridž odlično šutira sa distance, golman našeg tima pravi lepu paradu.
83' Borjan je heroj Zvezde uprkos četiri primljena gola
Sada je spasao svoj tim nove katastrofe jer je "skinuo" zicer Lalani koji je pobegao čitavoj odbrani Zvezde.
82' Poslednje izmene u oba tabora
Prvo je Milojević ubacio Veljka Simića umesto Bena, da bi Klop izveo Robertsona i dao šansu Albertu Morenu.
80' Goooool – Mane se veoma brzo ispravio za 4:0 Liverpula!
Nije mnogo vremena prošlo, a Mane je uspeo da se iskupi za promašeni penal i postigne četvrti gol za Liverpul. Opet je Ben loše reagovao i izgubio loptu na 30 metara, brzim dodavanjima ona stiže do Senegalca koji uprkos lošem prijemu trese mrežu – 4:0!
77' Borjan brani penal Maneu!
U odsustvu Salaha odgovornost preuzeo Sadio Mane koji je poprilično loše šutirao. Borjan ga je pročitao i uspeo da zakači loptu koja se potom odbila od prečke. Senegalac je pokušao da se ispravi, ali nije uspeo.
76' Još jedan penal za Liverpul!
Ben neoprezno igrao rukom posle centaršuta sa leve strane iz prekida i nemački sudija sada nije imao dilemu – odmah je pokazao na belu tačku.
75' Serija izmena
Besnog Branka Jovičića koji je dobio žuti karton menja Goran Čaušić.
73' Kraj utakmice i za dvostrukog strelca
Mohamed Salah ide na zasluženi odmor i ustupa mesto Danijelu Staridžu.
69' Prva velika šansa za Zvezdu!
Iznenada su gosti došli do prve prilike i malo je falilo da se postigne počasni pogodak i na "Enfildu". Sa desne strane oštro je šutirao Srnić, na drugoj strani je zamalo bio "kratak" Ben i nije uspeo iz klizećeg da zakači loptu.
68' Reaguje i Jirgen Klop
Prva izmena i na drugoj strani – velike ovacije dobio je Šaćiri umesto kojeg ulazi Adam Lalana.

Photo by Michael Regan/Getty Images
64' Prva izmena u Zvezdi
Van terena će Lorenco Ebesilio, a priliku je dobio Dušan Jovančić.
62' Šut Boaćija iz očaja
Napadač iz Gane je bio nevidljiv tokom ovih sat vremena, pa je pokušao udarcem sa više od 35 metara. Lopta je završila na tribini.
56' Igrači Zvezde su očekivano nervozni
Sada je Gobeljić besno izbacio loptu u aut jer je na travi bio Stojković i uputio se ka sudiji. Igra je vrlo brzo nastavljena.
54' Još jedna prilika za Liverpul
Aleksander-Arnold se sada ubacio iza Degeneka i Gobeljića. Dobio je odličan centaršut i uhvatio ga iz prve, ali je slabo zahvatio loptu i Borjan je nekako odbranio.
51' Goooool – Salah siguran za 3:0!
Egipatski napadač preuzeo je odgovornost i bio siguran. Šutirao je snažno po sredini gola, Borjan se bacio u desnu stranu i to je 3:0 za Liverpul!
50' Penal za Liverpul!
Nemački sudija oštetio je "crveno-bele" početkom drugog poluvremena, pošto je pokazao na belu tačku posle kontakta Stojkovića i Manea u kaznenom prostoru. Penal nije bio, ali ga je on dosudio.
48' Liverpul preti i u drugom poluvremenu
Odmah pritisak na odbranu Zvezde i napadi po bokovima. Centaršut sa desne strane prihvatio je Mane, odložio do Fabinja koji nije dobro zahvatio loptu.
46' Počelo drugo poluvreme u Liverpulu
45+2' Kraj prvog poluvremena u Liverpulu
45' Goooool – Salah duplirao vođstvo Liverpula!
Pala je koncentracija našim igračima u samom finišu prvog poluvremena. Posle osvojene lopte usledilo je dodavanje Vajnalduma za Šaćirija koji neverovatnim potezom stvara šansu Salahu. Mekanim dodavanjem mu je omogućio situaciju 1 na 1, a ovoga puta on to nije propustio – 2:0!
43' Još jedna sjajna akcija domaćih i sreća za Zvezdu
Veoma raspoložen za igru je Šaćiri koji pravi višak na desnom boku. Sada je započeo akciju u kojoj su "Crveni" razmenili nekoliko brzih dodavanja. Od Manea je lopta stigla do Robertsona koji je bio sam, ali je loše šutnuo.
Trenutak kada Firmino postiže pogodak

Photo by Michael Regan/Getty Images
38' Šaćiri pokušava sa distance
U svom stilu je Švajcarac šutirao sa nekih 20 metara, ali pravo u Milana Borjana.
34' Ponovo "duva" po levoj strani
Teško se nosi Stojković sa brzonogim igračima po levom boku, ali nema ni pomoć saigrača na tom delu terena. Sada je Firmino posle oduzete lopte izbacio Robertsona kojem je lopta prešla preko noge prilikom centaršuta.
32' Magična akcija Liverpula, ali je bio ofsajd
Džo Gomez je sjajno prošao sa desnog boka i dodao do Manea koji je neverovatnim potezom petom asistirao Salahu. Egipćanin je promašio situaciju 1 na 1, ali je linijski sudija podigao zastavicu.
26' Zvezda pod velikim pritiskom
Ponovo su igrači Vladana Milojevića izgubili loptu na svojoj polovini. Krenula je polukontra koju je nešto jačim centaršutem upropastio Robertson.
25' Novi opasan napad "Crvenih" po levom boku
Nisu gostujući igrači stigli Robertsona, pa ni Manea koji je ubacio na penal. Brži od čuvara bio je Salah, ali nije zahvatio loptu kako je želeo.
20' Gooool – Firmino doneo prednost Liverpulu!
Baš kao i u Parizu, odbrana gostiju izdržala je dvadesetak minuta, samo što je utisak da Zvezda igra mnogo bolju utakmicu. Ipak, posle izgubljene lopte Ebesilija na sredini terena nije bilo spasa. Šaćiri je proigrao Robertsona na levoj strani, ovaj vratio savršenu povratnu loptu na penal do Firmina. Brazilac je primio, zalomio na levu novu, a onda uz malo sreće zatresao mrežu za 1:0!
19' Sreća na strani "crveno-belih"
Odličan presing izvršili su igrači Jirgena Klopa, Fabinjo je dodao do Salaha koji je želeo da okrene Stojkovića i pogrešio.
17' Prvi korner i dobra prilika za Zvezdu
Ebesilio je odlično ubacio iz ugla, bilo je nezgodno, ali je Babić loše reagovao u dobroj prilici.

Foto: Tanjug/AP Photo/Jon Super
11' Prva velika prilika za Salaha!
Visoku dubinsku loptu poslao je Šaćiri preko odbrane i Salah je pobegao čuvarima i idealno je prihvatio. Pokušao je da desnom nogom savlada Borjana, on mu je uleteo u noge i odbranio. Tom prilikom Egipćanin je nagazio golmana Zvezde koji se pridigao tek pošto mu je ukazana pomoć.
10' Prvi pokušaj domaće ekipe
Posle dobre intervencije Van Dajka, Salah je odložio desno i lopta je stigla do Firmina. Brazilac je šutirao, ali je pogodio saigrača.
9' Zvezda u visokom presingu
Momci u plavim dresovima iznenadili su favorizovanog rivala i pritisli ga u njegovoj poslednjoj trećini. Liverpul je teško iznosio loptu i za sada je naš tim malo bolji.
6' Šaćiriju zvižduci od srpskih igrača
Džerdan Šaćiri nije omiljen među navijačima iz Srbije koji mu zvižde kada god primi loptu.
5' Prvi pokušaj Zvezde iz prekida
Krenuli su "Crveno-beli" bez straha i nisu se povukli. To im je na početku donelo "skraćeni korner" sa desne strane, Ebesilio je dobro centrirao, ali je Van Dajk sigurno intervenisao.

Foto: B92/Miloš Ljubisavljeviæ
1' Počela utakmica na "Enfildu"
Sve je spremno za spektakl!

Foto: B92/Miloš Ljubisavljeviæ
Igraju i košarkaši Zvezde
Iako će gotovo sve oči sportske javnosti biti uperene u fudbalsku sekciju, večeras će igrati i košarkaši Crvene zvezde koji u okviru Evrokupa gostuju Breši.

U pitanju je četvrto kolo i ekipa Milana Tomića ima maksimalan učinak, a svi ljubitelji košarke ovaj susret mogu pratiti OVDE.
Fudbaleri Crvene zvezde izašli na zagrevanje
Fudbaleri Crvene zvezde izašli su na zagrevanje na terenu "Enfilda" i sada je sve spremno za još jedan evropski spektakl za "Crveno-bele". Utakmica počinje za tačno pola sata.
Još malo pa smo na pola takmičenja u grupnoj fazi Lige šampiona.

Sve što vas interesuje od rezultata i poretka možete pročitati OVDE.
Fudbaleri Crvene zvezde stigli na "Enfild"
Sudije
Pravdu u Londonu deliće nemačka sudijska ekipa na čelu sa Danijelom Zibertom, kojem će pomagati Jan Seidel i Rafael Foltin. Kristijan Gitelman biće četvrti arbitar, dok će iza golova stajati Tobijas Velc i Patrik Itrih.
Na "Enfildu" nestala struja
Sat i po vremena pre početka utakmice, organizatori su se našli u problemu jer je na "Enfildu" nestala struja.

Opširnije pročitajte OVDE.
Dok čekate utakmicu, pratite ostale rezultate
Termin od 21 sat je mnogo bogatiji utakmicama, ali i u prvom terminu se igra fudbal – Klub Briž je dočekao Monako, dok je Totenhem došao na gostovanje PSV.

Trenutno je poluvreme, a live blog tih mečeva pogledajte OVDE.
Navijači Liverpula su sujeverni i plaše se poraza
Sujeverje među navijačima je oduvek bilo prisutno. Na tako nešto nisu imuni ni u Liverpulu, naročito uoči važnih mečeva kakav je ovaj sa Crvenom zvezdom.

Iako je Liverpul po svim parametrima veliki favorit, pojedine pristalice "crvenih" smatraju da postoje loši predznaci, te strahuju od poraza od Crvene zvezde.

Razlog za sujeverne tvrdnje je pomalo bizaran, a tiče se rođendanskih proslava igrača Liverpula, tačnije toga kako Jirgen Klop i njegovi igrači praktikuju da čestitaju slavljeniku veliki dan.

Opširnije pročitajte OVDE.
Marko Grujić očekuje tešku noć za Crvenu zvezdu...
Marko Grujić je na pozajmici iz Liverpula u Herti, ali on je igrač koji je spona između večerašnjih rivala u meču C grupe Lige šampiona.

Bivši fudbaler Crvene zvezde, momak koji je ponikao u omladinskoj školi kluba sa stadiona "Rajko Mitić", smatra da igrače srpskog šampiona očekuje paklen zadatak na travi "Enfilda".

Grujić, koji je trenutno na pozajmici iz Liverpula u Herti, u opširnom intervjuu za "Liverpul eho" pričao je o svojim počecima, odrastanju, prvim koracima u Crvenoj zvezdi i dolasku u Liverpul. Očekuje se da će večeras biti na tribinama.

"Ono što je Stivenu Džerardu, Džejmiju Karageru ili sada Trent Aleksanderu Arnoldu značilo da igraju za Liverpul, tako je bilo i meni važno da igram za Crvenu zvezdu. Kada sam debitovao, bio sam najsrećniji na svetu. Bila je velika stvar igrati za moj tim pred prijateljima i porodicom. Kada je stigao poziv iz Liverpula, nije bilo priče, odmah sam to prihvatio, tačnije čim sam čuo kakve planove imaju za mene", kazao je Grujić.

Ceo intervju pročitajte OVDE.
Pogledajte i sjajan intervju sa fotografom koji prati L'pul
U međuvremenu, rezultati istrage oko mogućih nečasnih radnji uoči utakmice fudbalera PSŽ i Crvene zvezde u Ligi šampiona neće biti poznati pre decembra, prenosi Parizijen.

Francuski mediji preneli su da je tamošnje tužilaštvo pokrenulo istragu zbog sumnje da je neimenovani čelnik Zvezde hteo da uplati pet miliona evra na poraz od pet razlike u Parizu, ali sada niko u ovom slučaju ne želi da žuri, čak ni UEFA jer je pitanje jako osetljivo.

Opširnije pročitajte OVDE.
Šta piše engleska štampa?
Povratak Kristijana Ronalda na "Old Traford" apsolutno je u prvom planu ostrvskih medija, ali našlo se malo prostora i za najavu meča Liverpula i Crvene zvezde.

Opširnije o tome šta je lokalna štampa pisala danas pročitajte OVDE.
Ne baš dobra uvertira Zvezdinih klinaca
Kao najavu za ovu utakmicu odigrana je ona između omladinaca dve ekipe u okviru Lige šampiona za mlade. "Crveno-beli" su imali vođstvo i maltene dobijen meč, ali su tragično primili dva gola u poslednja dva minuta i poraženi su rezultatom 2:1.

Opširnije o tome pročitajte OVDE.
Bitlsi, fudbal i rok en rol
Liverpul je, osim po fudbal, poznat i po jednom od najvećih i najvažnijih rok bendova – Bitlsima.

Kako se naš Miloš Ljubisavljević snašao kada je stigao, pročitajte OVDE.

Foto: B92/Miloš Ljubisavljeviæ
Navijač Crvene zvezde nudio 500 evra za ulaznicu
Crvena zvezda od 21 čas igra utakmicu Lige šampiona na "Enfildu" protiv Liverpula, a navijači srpskog šampiona očajnički traže način kako da uđu na stadion.

I pritom, kako prenosi "Liverpul eho", ne biraju koliko će da plate, samo da se dokopaju dragocenog parčeta papira i tako dobiju priliku da gledaju meč.

Jedan čovek nudio je čak 500 evra za ulaznicu, a opširnije o tome pročitajte OVDE.
"Zvezdin Bari? Sa 23 sam imao pametnijeg posla od finala LŠ"
Dvomeč koji je promenio Liverpulovu fudbalsku filozofiju
Dan pre utakmice Liverpul je na zvaničnom sajtu objavio tekst sa video snimkom koji pokazuje u kojoj meri je čuvena generacija Crvene zvezde uticala na filozofiju fudbala kluba sa "Enfilda".

"Crvena zvezda 1973: Dvomeč koji je promenio Liverpulovu fudbalsku filozofiju", naslov je video zapisa.

Opširnije pročitajte OVDE.
Savić trenirao, ali verovatno počinje sa klupe
Kapiten Zvezde Vujadin Savić ima problem sa povredom od početka sezone, ali je uspeo da se oporavi i trenirao je sa ekipom. Kako je nezvanično potvrđeno našim novinarima u Engleskoj, on će početi sa klupe.
Šta se "kuva" u Zvezdinoj grupi?
Tim Tomasa Tuhela ulazi u ovaj duel nakon pobede u domaćem šampionatu protiv Amijena (5:0). S druge strane, Napoli je zabeležio važnu pobedu protiv Udinezea u gostima (3:0).

Opširnije pročitajte OVDE.
Koga staviti u tim?
"Crveno-beli" biće oslabljeni neigranjem standardnog levog beka i reprezentativca Milana Rodića, ali ni jedinog strelca gola u LŠ za Zvezdu do sada Marka Marina. Vujadin Savić, kapiten ekipe, našao se u avionu za Ostrvo, ali njegov nastup je takođe pod znakom pitanja.

Vi i dalje možete da glasate za one koje mislite da treba da počnu utakmicu, a to učinite OVDE.
Milojević u problemima pred veliko gostovanje
Trener Vladan Milojević pred okršaj na čuvenom "Enfildu" ima kadrovskih problema – ne može da računa na Milana Rodića i Marka Marina, koji su ostali u Beogradu, a neizvesno je da li će igrati i kapiten Vujadin Savić. Savić je trenirao u utorak uveče i do poslednjeg trenutka neće biti poznat njegov status.
Dobrodošli
Dobrodošli na live blog utakmice između Liverpula i Crvene zvezde u trećem kolu grupe C u Ligi šampiona.

Možda vas zanima

Podeli: