Aktuelno 0

25.04.2024.

14:59

Srpski reditelj bira dobitnika Zlatne palme u Kanu

Srpski reditelj Vladimir Perišić izabran je za člana žirija Kanskog festivala u kategoriji Kratkog filma i "La Cinef" nagrada, saopštili su danas producenti.

Izvor: Tanjug

Srpski reditelj bira dobitnika Zlatne palme u Kanu
A.H./ATAImages

Podeli:

"Čast mi je da sam deo ovog žirija i radujem se da otkrijem filmove u selekciji. To je žiri koji dodeljuje 'Zlatnu palmu' za kratki film i nagrade za najbolje studentske filmove. Moj diplomski film je bio u selekciji 'La Cinef' i to je bio moj prvi susret sa Kanom", rekao je Perišić.

Istakavši da ima "neku posebnu emotivnu vezu sa tom selekcijom", Perišić je dodao da se raduje što joj se na ovaj način vraća u Kan.

Predsednica žirija u kome je Perišić je belgijska glumica Lubna Azabal, a članovi su rediteljka, scenarista i producentkinja Mari Kastij Mentjon-Šar, producent Paolo Moreti i producentkinja i rediteljka Klaudin Nugaret. Njihov zadatk biće da odaberu između 11 kratkih filmova dobitnika "Zlatne palme", kao i tri od 18 studentskih filmova kojima će biti dodeljena "La Cinef" nagrada.

Perišićev diplomomski kratki film "Dremano oko“ je predstavljen 2003. godine u Kanu, u selekciji "Sinefondasion" (Cinefondation), namenjenoj najboljim studentskim filmovima.

Perišićev poslednji igrani film "Lost Country“ (2023) je premijerno prikazan na prošlogodišnjem Kanskom festivalu, u selekciji "Nedelja kritike“, a Jovan Ginić je dobio "Revelation Award" za najboljeg glumca.

Festival u Kanu će biti održan od 14. do 25. maja, a "Zlatnu palmu" i "La Cinef" nagradu u tim kategorijama će uručiti predsednica žirija Azabal tokom svečane ceremonije zatvaranja.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

13 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

18 h

Podeli: