Nova vest
Fudbal

Sreda, 24.10.2018.

10:00

Milojević protiv Klopa – ko će istrčati na Enfild? ANKETA

FK Crvena zvezda se u trećem kolu Lige šampiona sastaje sa velikim Liverpulom, a ključ utakmice biće možda pre njenog početka.

Izvor: LN

Autor: LN

Milojević protiv Klopa – ko će istrčati na Enfild? ANKETA
Foto: Getty Images/Starsport

Trener šampiona Srbije uglavnom ne odstupa mnogo od startnih jedanaest svoje ekipe, ali se često dešavaju manje promene.

Da bi se rivalu kao što je Liverpul, vicešampionu Evrope prošle godine, oduzeli bodovi usred Enfilda biće potrebno da Milojević odigra taktički nepogrešiv meč, nadmudri nemačkog sturčnjaka Jirgena Klopa, ali će Zvezda morati da ima i sportske sreće.

Crveno-beli biće oslabljeni neigranjem standardnog levog beka i reprezentativca Milana Rodića, ali ni jedinog strelca gola u LŠ za Zvezdu do sada Marka Marina. Vujadin Savić, kapiten ekipe, našao se u avionu za Ostrvo, ali njegov nastup je takođe pod znakom pitanja.

Potencijalne postave Liverpula i Zvezde:

Ako uzmemo za gotovo da će između stativa stajati Milan Borjan, pošto šanse da Zoran Popović večeras dobije prvu utakmicu Lige šampiona u karijeri ne postoje, možemo da krenemo od odbrane.

Na desnom beku je nepriksnoveni Stojković, dok na levom, u nedostatku adekvatne zamen, bi trebalo da zaigra Gobeljić. Ipak, na Milojeviću je da odabere adekvatnu zamenu za reprezentativca.

Na štoperu će više nego sigurno igrati Miloš Degenek, dok bi pored njega poslednji red odbrane Zvezde trebalo da čini Savić. Ipak, ukoliko ne bude bio spreman za utakmicu, u konkurenciji za njegovu poziciju su Rašid Sumaila i Srđan Babić.

Vi imate opciju da odaberete četiri defanzivca za koje mislite da bi trebalo da čine Zvezdin "bedem" na Enfildu.

Na sredini terena postoji malo nejasnija slika nego u odbrani, ali i broj povreda.

Srpski tim biće slabiji za neigranje pomenutog Marina, ali i Kafua. Brazilac koji je došao kao zamena za Nemanju Radonjića nije pokazao ništa od onoga što smo videli kada je nastupao za bugarski Ludogorec i, za sada, se još uvek nije uklopio u Zvezdin tim.

Pored njega, spekuliše se da bi u prvoj postavi mogao da se nađe Lorenco Ebisilio, koji je takođe imao spor start u crveno-belom dresu, ali je počeo da polako pronalazi formu.

Ben bi trebalo da je "zakucan" u startnih jedanaest, ali pored njega ostaje prostora za "manevrisanje". Tu nastupate vi, poštovani čitaoci. Prognozirajte vaših pet veznjaka koji će istrčati na Enfild.

U napadu se očekuje Ričmond Boaći kao najistureniji fudbaler Zvezde, bez mnogo, ako i ikakvih, poslova u odbrani.

Pored njega u konkurenciji za tim su Nikola Stojiljković i Milan Pavkov, a možete glasiti i za El Fardu Bena, ako mislite da je to ono što će Milojević promeniti u svom timu kako bi iznenadio Jirgena Klopa.

Takođe, ostaje pitanje ko će biti na klupi kao rezerva Boaćiju, a svakako da prednost ima Pavkov, s bozirom da među sedmoricom rezervista verovatno nema mesta za obojicu.

Za kraj, podsećamo, meč trećeg kola grupe C Lige šampiona između Liverpula i Crvene zvezde igra se od 21.00 na Enfildu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu