Nova vest
Fudbal

Sreda, 24.10.2018.

18:45

Totenhem se verovatno oprostio od osmine finala LŠ!

Prva dva meča drugog dana trećeg kola Lige šampiona završena su bez pobednika, Klub Briž – Monako 1:1 i PSV – Totenhem 2:2.

Izvor: AK

Autor: AK

Totenhem se verovatno oprostio od osmine finala LŠ!
Foto: Getty Images

U grupi B Monako je poveo preko Muse Sile u 32. minutu, ali Brazilac Vesli poravnava u 32. Oba tima sada imaju po jedan bod, po pet manje od Borusije i Atletika koji se sastaju od 21h.

PSV je poveo protiv Totenhema golom Irvinga Lozana u 30. minutu,Lukas Mura poravnava u 39, a Hari Kejn preokreće rezultat u 55.

Međutim, 11 minuta pre kraja Igo Loris je isključen zbog faula van kaznenog prostora, a PSV to koristi i tri minute pre kraja Luk de Jong pogađa za 2:2. I ova dva tima imaju samo po bod, po pet manje od Barselone i Intera.

U centru pažnje ove srede je gostovanje Zvezde na Enfildu, dok se u ostalim mečevima ističu dueli Barsa – Inter, PSŽ – Napoli i Borusija – Atletiko.

U Belgiji smo videli duel dva tima koja prilaze kroz veliku krizu, koja je produžena. Briž nije pobedio četvrti meč u nizu, a šesti na poslednjih osam. Monako je još gori, bez trijumfa je od 11. avgusta, već 12 utakmica u nizu!

Iako se već u 12. minutu opet povredio Stevan Jovetić, ponadali su se Kneževi da bi toj seriji konačno mogao doći kraj. Sjajno je Golovim asistirao Sili, koji dijagonalom po zemlji trese mrežu belgijskog tima.

Šest minuta kasnije Sila je mogao možda i da "overi" pobedu, ali se obrukao, nakon sjajnog dubinskog pasa Šadlija, obišao je golmana Briža, ali je promašio prazan gol iskosa sa leve strane.

Kazna je stigla samo minut kasnije kada je Brazilac Vesli iskoristio odličan centaršut Vankena i glavom izjednačio rezultat.

U nastavku meča Briž je imao nekoliko sjajnih šansi za pobedu, ali su se domaći igrači ispromašivali.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

U Ajndhovenu ekipa Totenhema je odmah krenula na sve ili ništa, svesna da bez pobede nema šta da traži u poslednja dva kola protiv Barselone i Intera u borbi za osminu finala.

Ređale su se prilike, Kejn pogađa prečku, ali PSV prvi stiže do gola. Pogrešio je Aldervereld, Lozano mu je ukrao loptu i brzo stigao do kaznenog, Belgijanac je stigao da ga izblokira, ali se lopta od njegove noge odbila preko Lorisa u gol.

Usledila je inicijativa Totenhema koji poravnava devet minuta kasnije. Posle fantastične timske akcije i 20 dodavanja, Tripije je odigrao završni pas za Lukasa Muru koji zakucava loptu u mrežu.

Krajem poluvremena PSV pogađa okvir gola i ostaje 1:1 do pauze.

Spursi nastavljaju dominaciju u nastavku i u desetom minutu drugog poluvremena preokreću. Proradila je kombinacija Eriksen-Kejn, Danac šalje savršen centaršut, a najbolji strelac Mundijala se "poklanja" i glavom pogađa za 2:1.

Nastavio je Totenhem da torpeduje gol PSV, a Kejn propušta da "overi" pobedu pogodivši drugi put okvir gola.

Konačno, 11 minuta pre kraja Loris istrčava van kaznenog kako bi zaustavio Lozana koji je dobio sjajnu dubinsku loptu i krenuo sam ka golu.

Faulira Meksikanca i dobija direktan crveni karton. PSV koristi brojčanu prednost tri minuta pre kraja, nakon kornera je Rosario šutirao sa ivice kaznenog, a De Jong podmetnuo nogu i prevario Vorma.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Tok mečeva mogli ste da pratite u našem LIVE BLOGU:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve