Apps 1

25.04.2024.

18:01

Twitter na udaru: Imaju rok do petka

Vrhovni sud u Brazilu dao je platformi X (Twitter) rok do petka da objasni zašto se nije pridržavala ranijih odluka kojima joj je naloženo da blokira neke naloge.

Izvor: Tanjug

Twitter na udaru: Imaju rok do petka
BongkarnGraphic / Shutterstock.com

Podeli:

Odluka je deo istrage koju je ranije ovog meseca pokrenuo sudija Aleksandar de Moraes protiv vlasnika Twittera, Ilona Maska, nakon što je milijarder rekao da će ponovo aktivirati naloge za koje je sudija naredio da se blokiraju.

Izveštaj brazilske federalne policije u koji je Rojters imao uvid, pokazao je da su nalozi za koje su lokalni sudovi naredili blokiranje i dalje bili aktivni na platformi do početka aprila, što je u suprotnosti sa prethodnom izjavom kompanije.

"Od predstavnika društvene mreže se traži da se izjasni o neusaglašenosti istaknutoj u izveštaju koji je podnela policija", napisao je Moraes u odluci.

Moraes istražuje "digitalne milicije" koje su optužene za širenje lažnih vesti i poruka mržnje tokom vlade bivšeg predsednika Žaira Bolsonara, a takođe vodi istragu o navodnom pokušaju Bolsonara da izvede državni udar.

Ranije su advokati koji zastupaju Maskovu platformu rekli da je platforma blokirala 226 naloga od 2022. godine, nakon naloga suda ili najvišeg izbornog suda u Brazilu, dodajući da su nalozi i dalje blokirani i da im nije dozvoljeno da emituju video snimke uživo.

Advokati su takođe rekli da će Twitter poštovati svaku odluku oba suda.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

18 h

Podeli: