Domaća scena 0

23.04.2024.

14:40

Intervju sa Markom Roksićem, predstavnikom Srbije na Svetskom Esports Šampionatu

Ovo je treća godina zaredom kako će Roksa predstavljati Srbiju na IESF šampionatu.

Autor: B92

B92
Intervju sa Markom Roksićem, predstavnikom Srbije na Svetskom Esports Šampionatu
SESE

Podeli:

Nakon njegovog trijumfa na nacionalnim eFootball kvalifikacijama, SESE je popričao sa našim dugogodišnjim šampionom, Markom ”Roksa” Roksićem!

Čestitamo Roksa! Pobedio si po ko zna koji put na ovom turniru i opet ćeš predstavljati Srbiju na IESF šampionatu. Pitaću te pitanje koje su te verovatno pitali već 100 puta: Kakav je osećaj igrati na turniru takvog kalibra?

Roksa: Iskreno, ova nedelja je bila dosta teška za mene, bio sam bolestan. Tek juče sam ozdravio, ali sam i dalje želeo da pokušam da se plasiram. Jako je lep osećaj predstavljati Srbiju na međunarodnom događaju kao što je IESF.

Kakvi su ti utisci o kvalifikacijama?

Roksa: Polufinale je bilo dosta teško i neizvesno. Taj duel sam na kraju dobio na penale. Bez obzira na moj rezultat u finalu (2-0), i ovaj meč je bio težak za mene.

Reci nam nešto više o polufinalu. U 120. minutu Vuk je imao veliku šansu – da li si mislio da će to biti kraj za tebe? Da li si mislio da će lopta pogoditi mrežu ili će proći pored?

Roksa: To su situacije gde bih 99% primio gol. Ali ako se vratimo malo unazad, i ja sam propustio dosta šansi. Verujem da je igrica jednostavno odlučila da će biti penali i to je to. Ali bih slagao ako bih rekao da nije bilo napeto.

SESE

Da li misliš da ga je uhvatio pritisak na penalima pošto je baš loše šutirao?

Roksa: Mislim da sam ga dobro pročitao, ipak sam i ja golman.

Što se tiče finala, očekivali smo neizvesniji meč, ali si baš lepo kontrolisao obe utakmice. S obzirom da imaš dosta iskustva i da si mnogo puta igrao protiv Football_Huntera, da li si verovao da ćeš pobediti?

Roksa: Aleksić je stvarno odličan igrač i mislim da je dokazao da je posle mene broj 1 u Srbiji. Mislim da je meni dosta pomogao prethodni meč sa Vukom, imao sam vremena da se zagrejem. S druge strane, Aleksić je prilično lagano dobio polufinalni duel, tako da je u finale možda ušao malo opušteniji. Sjajan je protivnik i sa njim često imam napete mečeve.

Za razliku od ostalih igara, eFootball igrači su se direktno plasirali za Svetski Šampionat. Da li imaš nešto da poručiš našim ostalim reprezentativcima koji prvo moraju da se dokažu na regionalnim kvalifikacijama?

Roksa: Nadam se da će ponovo putovati sa mnom pošto smo se uvek lepo družili na ovakvim turnirima. Verujem da će uspeti da se plasiraju jer momci stvarno imaju kvalitet.

Hvala ti na intervjuu Roksa, čestitamo ti još jednom!

Roksa: Hvala puno!

Svetski IESF Šampionat će se održati u Rijadu od 11. do 19. novembra. Više informacija o regionalnim kvalifikacijama ćemo objaviti uskoro!

Izvor: RUR

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: