Zverev o kontroli u Australiji: Ne testiraju nas

Nemački teniser Aleksandar Zverev govorio je o uslovima na Australijan openu.

Izvor: MS

Sreda, 19.01.2022.

16:29

Zverev o kontroli u Australiji: Ne testiraju nas
EPA-EFE/DAVE HUNT

Zverev je iznenadio sve rečima da se igrači ne testiraju i da ima mnogo više zaraženi, nego što je poznato.

To je objasnio time da su kontrole slabe i se teniseri više kreću nego prošle godine.

"Jasno je da ove godine u Australiji ima više slučajeva nego prošle godine. Tako je jednostavno. Sada imamo više slobode da izađemo da jedemo, da radimo šta želimo itd. Tako da je normalno da ima više inficiranih. Kada je moj brat stigao ovde imao je koronu. Morao je da bude zatvoren u Sidneju, sada više nema ništa od toga", rekao je Zverev.

Zverev kaže da se on lično ponaša kao u "balonu".

"Mnogi igrači kada su stigli bili su zaraženi. Ne testiraju nas. Da se testira, više pozitivnih bi bilo. Igram turnir ovde i ne želim da idem u restorane, u hotel ili na teniske terene, ne želim da rizikujem ni najmanje. Nalazim se kao u nekoj vrsti mehura za sebe. Želim da uradim ono što je najbolje moguće ovde, a jasno je da bi me zaraza sprečila u tome."

Upitan je i o favoritima na Australijan openu, u izostanku Novaka Đokovića.

"Novak je očigledno bio najbolji, najviše je u Melburnu osvojio titula. Ali pored toga, Danil je osvajao velike turnire poslednjih meseci, jedan je od najboljih igrača na tvrdim podlogama. Osvojio sam Olimpijske igre, još nekoliko turnira i mogu takođe da igram dosta dobro na tvrdim podlogama. Tu je i Cicipas... Iako se tek vraća, verujem da Nadal može da igra fantastičan tenis i ne smemo da ga zaboravimo", zaključio je Zverev.

Zverev se plasirao u treće kolo pobedom nad Džonom Milmanom u tri seta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: