Četvrtak, 10.10.2019.

17:32

Električna gitara i kardigan tragično preminulog pevača uskoro idu na aukciju

Fanovi će moći da kupe gitaru i kardigan tragično preminulog pevača.

Izvor: B92

Električna gitara i kardigan tragično preminulog pevača uskoro idu na aukciju
Foto: Youtube/printskrin/Incl. Extremely Rare Footage

Kardigan koji je nosio Kurt Kobejn tokom istorijske sesije Nirvane na "MTV Unplugged"-u uskoro će se naći u prodaji. Osim kardigana, na aukciji će se naći i legendarni tirkizni Fender. Maslinastozeleni kardigan na neki način je obeležio modu "grunge" scene ranih 90-ih godina, a čak ima i rupu od cigarete koja je ispala pevaču i gitaristi grupe.

Na kultnoj MTV svirci, koja je održana u novembru 1993. godine, predstavljeni su mnogi manje poznati hitovi grupe, ali i neke od naslovnih pesama benda, piše klix.ba. Smatra se da je to jedno od najvažnijih ostvarenja Nirvane kada je reč o nastupima uživo.

Električna gitara "Fender" tirkizne boje, koja je namenski pravljena za Cobaina i koju je svirao tokom turneje "In Utero", takođe će se naći na aukciji. Ova gitara za levoruke svirače napravljena je 1993. godine, a ranije je bila izložena u "Rock and Roll Hall of Fame"-u.

Instrument bi mogao da dostigne cenu od čak 890.000 dolara, a procenjuje se da će kardigan biti prodat za 500.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

12 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

16 h

Podeli: