Zdravlje

Subota, 24.09.2016.

15:52

I ja se borim: Donacije i volontiranje za male pacijente

Svakoga dana jedno dete u Srbiji se razboli od raka, a svake nedelje jedan mališan umre.

Izvor: B92

I ja se borim: Donacije i volontiranje za male pacijente

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka „Nurdor”, poznato po sloganu “I ja se borim”, učestvuje u međunarodnoj akciji “Zlatni septembar” i do kraja meseca svi mogu da se uključe i pomognu mališanima obolelim od malignih bolesti.

“Zlatni septembar” je Međunarodni mesec podrške deci oboleloj od raka , i svi koji to žele, mogu da pomognu tako što će postati volonteri „NURDOR-a” i pomoći idejama, kontaktima, inicijativom, znanjem i veštinama, ali i donacijom u hrani, garderobi, igračkama, knjigama... Pomoć ovoj deci je i kada neko postane dobrovoljni davalac krvi ili kostne srži, a svi mogu i da pošalju SMS na broj 1150, kao i da uplate novac na račun broj 170-30010715000-82 u Unikredit banci.

"Oni koji donose materijalne stvari, poput knjiga, garderobe, igračaka... treba da znaju da te stvari moraju da bude nove i upakovane. Ova deca su jako osetljiva zbog prirode svoje bolesti i zato te stvari moraju da bude nekorišćene. Stvari mogu da se donesu u novosadsku podružnicu 'Nurdora' u Preradovićevu 138 u Petrovaradinu između 12 i 18 časova, a donacije se prikupljaju i u podružnicama u Beogradu, u Čolak Antinoj 16, kao i u Nišu, na Vizantijskom bulevaru 12", kaže za 'Dnevnik' koordinatorka novosadske podružnice “Nurdora” Ljiljana Sunajko.

Inače, u okviru “Zlatnog septembra” novosadska podružnica “Nurdora” planira i da Dečjoj bolnici u Novom Sadu donira pacijent-monitor, koji je kupljen zahvaljuju akciji podmlatka Lajons kluba “Mileva Marić Ajnštajn”. Dečja bolnica ima više ovih aparata, ali je u pitanju oprema koje nikada nema previše i svaki ovakav monitor će koristiti bolesnoj deci. Pacijent-monitor košta 252.000 dinara, a Ljiljana Sunajko kaže kako njegovu isporuku očekuju do kraja meseca, te bi uručivanjem aparata Dečjoj bolnici zaokružili akcije “Zlatnog septembra”.

Izvor: Dnevnik.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

14 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

19 h

Podeli: