Nedelja, 02.08.2020.

16:02

Sterilitet kao posledica koronavirusa? Evo šta kaže dr Pelemiš

Dr Mijomir Pelemiš istakao je da još uvek nisu dokazane mnoge posledice koronavirusa. Samim tim i na sterilitet kod muškaraca.

Izvor: B92, Tanjug

Sterilitet kao posledica koronavirusa? Evo šta kaže dr Pelemiš
Foto: Printscreen / B92

Kazao je, konkretno misleći na informacije o sterilitetu kao posledici, da je neophodno sprovesti detaljna istraživanja da bi se moglo tako nešto tvrditi.

Takođe je istakao da treba sačekati da prođe vreme da se vidi i kakve će posledice ostaviti i po kardio-vaskularni sistem. Infektolog je pozvaomedije na pomoć istinitim obaveštavanjem javnosti.

Pelemiš je kazao da ima mesta optzimizmu, ali i velikom oprezu.

"Imamo i dalje visok procenat pacijenata sa teškom kliničkom slikom", rekao je on i pozvao na oprez da se ne donose prerano zaključci o posledicama dejstva oboljenja.

Kazao je da jeste smanjen broj pregleda i ležećih pacijenata, ali na intenzivnim jedinicama ima i dalje veliki broj pacijenata.

Podsetimo, nedavno je rečeno da kod osoba oba pola koje su preležale kovid 19 drastično je smanjena mogućnost da ostave potomstvo, a kod nekih ne postoje ni šanse za to, a ovo pokazuju preliminarni rezultati studije dr Dragane Bojović Jović iz "Narodnog fronta".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: