Info

Petak, 20.07.2007.

13:57

Filaretu zabranjen ulaz u EU

Vladika mileševski Filaret je na listi od 44 osobe za prostora bivše SFRJ kojima je zabranjen ulazak u zemlje Evropske unije (EU).

Izvor: Beta

Default images

Vladika mileševski Filaret je na listi od 44 osobe za prostora bivše SFRJ kojima je zbog pomaganja u skrivanju optuženih za ratne zločine zabranjen ulazak u zemlje Evropske unije (EU).

Uprava crnogorske policije potvrdila je danas da je vladika mileševski Filaret sprečen da uđe u Crnu Goru, jer se njegovo ime nalazi na spisku osoba koje su navodno pomagale optuženima za ratne zločine.

Portparol Uprave policije Tamara Popović objasnila je da je vladika 8. jula vraćen sa graničnog prelaza Rance kod Pljevalja, na osnovu obaveza iz domena saradnje s Međunarodnim sudom za ratne zločine u Hagu.

Osim vladike Filareta, od poznatih imena na toj crnoj listi EU nalaze se članovi porodice haškog optuženika i ratnog predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića - supruga Ljiljana, deca Sonja i Saša i brat Luka.

Zabrana za putovanja u EU uvedena je i za sina i snahu optuženika i bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića - Darka i
Biljanu Mladić, kao i za članove porodice bivšeg predsednika samoproklamovane Republike Srpske Krajine Gorana Hadžića.

Ista odluka o zabrani putovanja uvedena je i za porodicu bivšeg načelnika policije u Banjaluci Stojana Župljanina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

14 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

19 h

Podeli: