Subota, 28.02.2015.

20:58

Pešić vodi Bajern do 2017.

Košarkaški klub Bajern objavio je da je produžio ugovor sa srpskim stručnjakom Svetislavom Pešićem do 2017. godine.

Izvor: JT

Default images
Starsportphoto

Pešiću je dosadašnji ugovor trebalo da traje do kraja sezone, ali su u nemačkom timu odlučili da pred odlučujuće mečeve reše tu dilemu.

Iskusni stručnjak, koji ima i nemački pasoš, vođenje Bajerna je preuzeo u novembru 2012. godine i prošle sezone mu je doneo prvu titulu još od 1955. godine.

Jedina logična odluka je da nastavimo ovo putovanje zajedno. U novembru 2012. godine sam razmišljao o tome u kom pravcu kao trener treba da idem, ali sada nemam potrebu uopšte da razmišljam, zato što smatram da Minhen ima veliku košarkašku perspektivu. Nadam se da ćemo svi ostati zajedno, a iako smo već postigli mnogo, verujem da možemo da napravimo korak napred“, naglasio je Pešić.

Pešić je tokom bogdate karijere, između ostalih, vodio Bosnu, Albu, Barselonu, Lotomatiku, moskovski Dinamo i Crvenu zvezdu, a bio je i selektor Jugoslavije i Nemačke. Osvojio je Evropsko prvenstvo sa Nemačkom 1993. i Jugoslavijom 2001. godine, a sigurno njegov najveći uspeh je zlato na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu 2002. Sa svojim klubovima je osvojio ukupno 15 trofeja, ali i dalje ima motiv da ostvari više.

Učitelj sam i trener. Najbolja stvar u mom poslu je to što mogu da učim, a potom prenesem svoje znanje. I dalje imam mnogo snova. Motivisan sam da ostvarim još veće uspehe u Minhenu“, istakao je Pešić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

15 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

20 h

Podeli: