Nedelja, 05.04.2009.

16:52

Bartomeu: "Bodovi iz NLB lige važe"

Direktor Evrolige Đordi Bartomeu potvrdio je da će se bodovi iz regionalne NLB lige računati u određivanju učesnika elitnog evropskog takmičenja.

Izvor: B92, Sportski žurnal

Default images

Bartomeu je tako demantovao izjavu generalnog menadžera Crvene zvezde Milana Opačića koji tvrdi suprotno. "Ne znam šta tu nije jasno. Najbolji klub iz Srbije, Hrvatske i Slovenije, na osnovu bodovanja iz NLB lige ostvaruje plasman u Evroligu", rekao je Bartomeu za "Sportski žurnal".

Tako je još jednom potvrđeno ono je najpre najavljeno prošle godine u Berlinu, a zatim definitivno potvrđeno na sastanku evroligaških klubova u Rimu, održanom u februaru, čime je višestruki uzastopni prvak Srbije Partizan na osnovu velike bodovne prednosti obezbedio učešće u Evroligi još najmanje dve godine.

Sa druge strane, Opačić je prethodno izjavio da je u razgovoru sa Bartomeuom dobio uverenje da takav način bodovanja neće važiti za plasman u Evroligu, čime je izazvao veliku zabunu, ali je operativac Crvene zvezde demantovan najpre iz NLB lige, a sada i iz Evrolige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

12 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

16 h

Podeli: