Ponedeljak, 24.01.2022.

18:50

Hrvatska zvanično ima novog selektora

Proslavljeni hrvatski košarkaš i trener Cedevite Junior Damir Mulaomerović izabran je za novog selektora tamošnje reprezentacije.

Izvor: B92, Beta

Hrvatska zvanično ima novog selektora
Foto: Profimedia

Vest je objavio Hrvatski košarkaški savez (HKS).

Nakon što su HKS i donedavni selektor Veljko Mršić prošle nedelje dogovorili sporazumni raskid ugovora, Upravni odbor HKS-a je na sednici održanoj tokom vikenda za Mršićevog naslednika imenovao Mulaomerovića, koji je bio deo stručnog štaba reprezentacije u svojstvu prvog pomoćnika, stoji u službenom saopštenju HKS-a, prenela je Hina.

U bogatoj igračkoj karijeri koju je započeo u tuzlanskoj Slobodi, a početkom 90-ih godina prošlog veka nastavio u Ciboni, Mulaomerović je najveći uspeh ostvario 2002. kad je sa atinskim Panatinaikosom osvojio Evroligu.

Pored toga, hrvatski reprezentativac je igrao za evropske košarkaške velikane Olimpijakos, Anadolu Efes, Real Madrid, bolonjski Fortitudo i grčki PAOK. Igračku karijeru završio je u dresu Zagreba sa kojim je bio prvak Hrvatske.

Trenersku karijeru je 2013. započeo u tuzlanskoj Slobodi, a nastavio 2015. u Ciboni. Tokom boravka u Ciboni godinu dana je vodio i reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Jednu sezonu (2018/2019.) vodio je kosovsku Prištinu, a istovremeno bio i selektor reprezentacije Kosova. Od maja prošle godine Mulaomerović je trener Cedevite Junior.

Novi selektor hrvatske muške seniorske reprezentacije biće predstavljen na konferenciji za medije u Zagrebu, u sredu, 25. januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

14 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

18 h

Podeli: